دانلود پروژه مقاله در مورد طراحی و ساخت جبران کننده ایستای توان

یکشنبه 95/5/17 2:24 صبح| | نظر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود پروژه مقاله در مورد طراحی و ساخت جبران کننده ایستای توان راکتیو منبع ولتاژی برای جبران بار در word دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود پروژه مقاله در مورد طراحی و ساخت جبران کننده ایستای توان راکتیو منبع ولتاژی برای جبران بار در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود پروژه مقاله در مورد طراحی و ساخت جبران کننده ایستای توان راکتیو منبع ولتاژی برای جبران بار در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود پروژه مقاله در مورد طراحی و ساخت جبران کننده ایستای توان راکتیو منبع ولتاژی برای جبران بار در word :

طراحی و ساخت جبران کننده ایستای توان راکتیو منبع ولتاژی برای جبران بار

کلمات کلیدی: جبران کننده ایستای توان راکتیو، SVC ، STATCOM، اینورتر چند سطحی.

چکیده
هدف، طراحی و ساخت یک جبران کننده ایستای توان راکتیو از نوع منبع ولتاژی و بصورت چند سطحی بوده‌است، یک اینورتر سه سطحی از نوع اینورترهای متوالی با توان نامی +3KVAR طراحی و ساخته شده‌است، و یک روش کنترلی بر اساس کنترل اختلاف فاز با استفاده از مدولاسیون برنامه‌ریزی و بهینه شده اجرا شده‌است.

مدارات پروژه شامل برد راه‌انداز کلیدهای الکترونیک قدرت، بردهای اندازه‌گیری ولتاژ و جریانهای فیدبک، برد پردازشگر اصلی، برد حفاظت از خازنها بوده‌است.

1- مقدمه
از پیشرفته‌ترین کنترل کننده‌های توان راکتیو که در دو دهه اخیر به مدد پیشرفت ساخت ادوات نیمه‌هادیهای قدرت با توان بالا ارائه شده‌اند جبران کننده‌های ایستای توان راکتیو ( SVC ) می‌باشند. این جبران کننده‌ها در مقایسه با جبران کننده‌های دیگر مزایایی مانند قابلیت انعطاف بیشتر و سرعت پاسخ بالاتر دارند، یکی از آخرین انواع SVC نوع اینورتری آن معروف به STATCOM می‌باشد که نسبت به انواع قبلی مزایایی مانند استفاده از حداقل عناصر ذخیره کننده انرژی،

فضای کمتر مورد نیاز و سرعت پاسخ بالاتر دارد، در این جبران کننده‌ها از مبدلهای DC/AC استفاده می‌شود که در حالت کلی می‌توانند چند سطحی باشند. اینورترهای چند سطحی نسبت به اینورترهای متداول قابلیت کار در توانها و ولتاژهای بالاتری دارند و همچنین در فرکانس کلیدزنی مشابه میزات آلودگی کمتری به لحاظ هارمونیکی ایجاد می‌کنند.
از آنجا که برای نمونه آزمایشگاهی طراحی، ساخت و تست یک سیستم تک فاز راحتتر است، جبران کننده مورد نظر بصورت تکفاز در نظر گرفته شد ولی در طراحی همواره سعی شد تا ملاحظاتی در نظر گرفته شود که سیستم قابل گسترش به سه‌فاز هم باشد و یا اینکه بتوان برای هر فاز یک جبران کننده مستقل در نظر گرفت.طراحی براساس دو اینورتر متوال

ی انجام شده که یک اینورتر پنج سطحی تکفاز را تشکیل می‌دهد.
در طراحی سعی شده که همه متغیرهای لازم بصورت نرم‌افزاری وجود داشته باشند تا انواع روشهای مدولاسیون و کنترل قابل پیاده سازی باشند و در انتها دو روش مدولاسیون و کنترل اجرا شده‌است.

2- تقسیم بندی

یک جبرانساز ایستای سنکرون با کنترل میکروپروسسوری را می‌توان بصورت شکل 1) تقسیم بندی نمود. هدف از تقسیم بندی مستقل سازی وظایف هر یک از بخشها و ریز کردن پروژه به بخشهای کوچکتر است. در اینجا به توصیف مختصری از شرح وظایف هر یک از این بخشها می‌پردازیم.
شکل1) بلوک دیاگرام جبران کننده طراحی شده

2-1- حفاظت ورودی
وظیفه این بخش حفاظت کل سیستم شامل جبران کننده و بار در مقابل خطاهای اضافه ولتاژ یا اضافه جریان است. از آنجا که این سیستم در حال تست بوده و به دفعات زیاد آزمایش می‌شود در مقابل وقوع خطا مستعد بوده و حفاظت در مقابل انواع خطاها از جمله اضافه ولتاژ و اضافه جریان بعلت خطاهای سیستم و ناپایداری آن لازم به نظر می‌رسد. این قسمت شامل چهار نوع حفاظت زیر می‌باشد.
– حفاظت اضافه جریان کم و بلند مدت
– حفاظت اضافه جریان زیاد و لحظه‌ای
– حفاظت اضافه ولتاژ کم و بلند مدت
– حفاظت اضافه ولتاژ زیاد و لحظه‌ای

2-2- فیلتر ورودی
وظیفه این بخش فیلترکردن جریان کل سیستم شامل جبران کننده و بار است تادرحد ممکن درشبکه برق شهری هارمونیکهای کمتری تزریق گردد، وجود این بخش از آن جهت لازم به نظر می‌رسید که بدلیل موقعیتهای مختلف و زیاد در تست، تأثیر کارکرد سیستم بر شبکه بخصوص مصرف کننده‌های نزدیک را کاهش دهیم، این بخش از یک فیلتر LC تشکیل شده است.

شکل 2) فیلتر ورودی

2-3- بخش ترانسهای جریان و ولتاژ
این بخش از دو عدد ترانسفورماتور جریان و ولتاژ تشکیل شده است

تا از جریان و ولتاژ مجموعه بار و جبران کننده اندازه گیری نمایند. ترانسفورماتور ولتاژ جهت تهیه سیگنالی متناسب و ایزوله از ولتاژ ورودی استفاده می‌شود، نسبت تغییرات ولتاژ صفر تا 250 ولت اولیه به صفر تا 10 ولت ثانویه می‌باشد.
ترانسفورماتور جریان جهت تهیه سیگنالی متناسب و ایزوله از مجموع جریان بار و جبران کننده استفاده می‌شود. نسبت تغییرات صفر تا 100 آمپرجریان اولیه به تغییرات صفر تا 250 میلی آمپر ثانویه است. این ترانسفورماتور در حالتهای خطا و گذرا نباید به اشباع یا ناحیه غیر خطی نزدیک گردد و به این منظور دامنه کارکرد آن بزرگتر در نظر گرفته ش

ده‌است.

2-4- بخش اتصال بار
این بخش جهت اتصال بار امکاناتی را فراهم می‌نماید و بطور ساده می‌تواند فقط شامل ترمینالهایی باشد، این بخش به این علت در نظر گرفته شده است تا موقعیت اتصال بار به سیستم مشخص باشد. در این بخش امکانات دیگری نظیر کلید، فیوز و محافظتهای دیگر می‌توان در نظر گرفت.

2-5- بخش راکتانس
این بخش شامل یک سلف است که راکتانس اصلی جبران کننده ایستای توان راکتیو به منظور فیلتر سازی ولتاژ خروجی اینورتر می‌باشد. مقدار سلف از رابطه اصلی جبران کننده توان راکتیو و مشخصات مورد نیاز بدست آمده است و به صورت زیر طراحی شده است:
(1)
که زاویه آتش پالسهای اینورتر است ،اگر Vs برابر 220 ولت باشد و توان راکتیو +3KVAR تا –3KVAR بخواهیم داشته باشیم آنگاه :
(2) L=10mH
(3) IMAX=14A

2-6- کلیدهای اصلی
این بخش شامل کلیدهای اصلی اینورتر از نوع IGBT می‌باشد که به صورت آرایش تمام پل و تک فاز بسته شده‌اند. همچنین مدارهای اسنابری، دیودهای موازی- معکوس، خازنهای طرف DC در این بخش هستند.
آرایش این بخش بصورت دو اینورتر متوالی تک فاز تمام پل است که یک اینورتر تک فاز پنج سطحی را تشکیل می‌دهند. کلیدها از نوع IGBT همراه با دیودهای موازی- معکوس هستند که با توجه به نیازهای طراحی و المان بصرفه موجود در بازار ایران، المان SKM75GD123 از محصولات شرکت SEMIKRON انتخاب شده است.
مدار اسنابر : با توجه به پیشنهاد سازنده کلیدها و اینکه از نوع IGBT هستند، یک مدار اسنابر خازنی ساده برای کلیدها کفایت می‌کند، که با توجه به این پی

شنهاد از خازنهای از نوع MKP با سلف بسیار کم در نزدیکترین نقطه به کلیدها با اندازه 100nF تا 200nF استفاده شده است.
مدار محافظت اتصال کوتاه: این بخش شامل یک فیوز و یک مدار تشخیص اضافه جریان است که در صورت عبور جریان بیش از حد از خازن با اصال کوتاه نمودن مدار باعث سوختن فیوز می‌شود.
محافظت در لحظه راه‌اندازی: چنانچه اینورتر را بصورت شکل 3) در نظر بگیریم در لحظه‌ای که ولتاژ خازن پائین بوده و مدار به برق شهر متصل می‌گردد مسیری از طریق دیودهای موازی- معکوس برای شارژ اولیه خازن وجود دارد که جریان این شارژ اولیه می‌تواند تا چندین برابر جریان نامی کلیدها و دیودها باشد و حتی به خازنها نیز صدمه بزند ، برای جلوگیری از این موضوع همواره مقاومتی با این خازن سری بوده و در صورتی که ولتاژ آن از حدی بیشتر شود توسط رله ای این مقاومت اتصال کوتاه می‌گردد.

شکل3) اینورتر و مدار محافظت راه‌اندازی

– محاسبه اندازه خازن: اندازه خازن با توجه به مقدار تضاریس قابل تحمل برای بخش مدولاسیون و کنترل کننده بصورت زیر محاسبه می‌شود:
(4)

که در طراحی مورد نظر مقدار ولتاژ خازنها را 310 ولت و مقدار تضاریس آنها را 40+ ولت در نظر گرفته شده‌است.

2-7- بخش فیدبک
این بخش فیدبکهای لازم را برای پردازشگر اصلی تهیه می‌نماید، فیدبکهای لازم برای سیستم شامل اندازه ولتاژ خازنهای طرف DC در اینورترها، اندازه و فاز جریان و ولتاژ سیستم می‌باشند. این سیگنالها قبل از رسیدن به پردازشگر اصلی و مبدل آنالوگ به دیجیتال باید ایزوله و مهیا شده باشند که در این بخش انجام می‌گیرد. این بخش از دو برد تشکیل شده است، یک برد اندازه‌گیری ولتاژ و جریان ورودی سیستم و برد دوم اندازه‌گیری ولتاژ خازنهای طرف DC و مدار راه‌انداز رله حفاظت این خازنها.

2-7-1- برد اندازه‌گیری I و V
این برد سیگنالهایی متناسب با ولتاژ و جریان سیستم متشکل از بار و جبران کننده را از ترانسهای جریان و ولتاژ دریافت می‌نماید و در انتها این سیگنالها را مطابق بلوک‌ دیاگرام شکل4) برای مبدل آنالوگ به دیجیتال مربوطه در برد پردازشگر آماده می‌سازد، همچنین سیگنالی هم فاز با فاز ولتاژ شبکه و فرکانس 16 برابر آن نیز تهیه نموده و به پردازشگر می‌دهد، لازم به ذکر است که تمام ورودیهای این برد توسط ترانسفورماتورها از بخش قدرت و برق شهر ایزوله شده‌اند و نیازی به ایزولاتور در این برد نیست.

شکل 4) بلوک دیاگرام برد اندازه‌گیری جریان و ولتاژ

مدار قفل فاز و سنکرون کننده: این بخش شامل دو بلوک بصورت شکل 5) می‌باشدکه جهت تحقق مدار آشکار ساز عبور از صفر از یک تقویت کننده

با گین مثبت و مشخصه هیستریزیس استفاده شده است. در بخش مدار قفل فاز از تراشه LM565 با مدار پیشنهادی سازنده استفاده شده است، در مسیر فیدبک آن از یک شمارنده چهار بیتی استفاده شده که به این وسیله یک ضرب کننده فرکانس ایجاد شده است، از خروجی این بخش برای سنکرون کردن سیستم با شبکه برق شهری استفاده شده است.

شکل 5) بلوک دیاگرام مدار قفل فاز

شکل 6) مدار قفل فاز و ضرب کننده فرکانس

2-7-2- ‌ برد اندازه‌گیری ولتاژ خازنهای اینورترها و حفاظت آنها
وظیفه این مدارات اندازه‌گیری ولتاژ خازنهای طرف DC اینورترها است، از آنجا که بسته به نوع کلید زنی، تلفات مدار و مقدار توان حقیقی جابجا شده ولتاژ طرف اتصال DC تغییر می‌کند و امکان افت یا افزایش ولتاژ آن از حد تعیین شده وجود دارد این بخش ولتاژ خازنها را اندازه گیری نموده و بعد از ایزوله کردن برای مبدل آنالوگ به دیجیتال در بخش پردازشگر اصلی آماده می‌نماید.
وظیفه دیگر این برد تحریک رله ای است که مقاومت سری با خازن های مذکور را اتصال کوتاه می‌کند، بدلیل محدود کردن جریان راه‌اندازی اولیه ( وقتی که ولتاژ خازنها پائین است ) مقاومتی بصورت عادی با خازن سری است و چنانچه ولتاژ خازن از حدی بیشتر شد این مدار رله‌ای را تحریک نموده و مقامت مذکور را اتصال کوتاه می‌کند. بلوک دیاگرام این بخش بصورت شکل زیر است.

شکل 7) بلوک دیاگرام برد اندازه‌گیر ولتاژ خازنها

2-8- منبع تغذیه
این بخش وظیفه تهیه تغذیه‌های لازم برای بخشهای دیگر را بعهده دارد، بخشهایی که از این بخش تغذیه می‌شوند عبارتند از: بخش پردازشگر اصلی، بخش فیدبک و بخش راه‌انداز کلیدها.
این بخش تغذیه‌های 5+ ، 12+ و12- ولت را برای این بخشها تهیه می‌نماید که از یکدیگر ایزوله نمی‌باشند و زمین یکسانی دارند، در مراحل آزمایشگاهی می‌توان از منابع تغذیه موجود بجای این بخش استفاده نمود.
2-9- راه‌انداز کلیدها
وظیفه این بخش راه‌اندازی گیتهای کلیدها می‌باشد، توسط پردازشگر اصلی زمان خاموش/روشن شدن کلیدها به این بخش اعلام می‌گردد و این بخش این فرمانها را ایزوله نموده و به گیتها اعمال می‌نماید، وظیفه دیگر این بخش حفاظت از کلیدها در مقابل خطاهای احتمالی و فیدبک دادن به پردازشگر اصلی در موقع وقوع خطا است.
این برد به منظور راه‌اندازی، کنترل و حفاظت چهار کلید الکترونیکی قدرتی از نوع IGBT طراحی شده است که بصورت دو کلید در یک ساق قرار گرفته‌اند، این برد دو وظیفه ایزولاسیون سیگنالهای فرمان و محافظت کلیدها را در برابر عدم کارکرد صحیح و ایجاد زمان مرده بین فرمان دو کلید را دارا می‌باشد. بلوک دیاگرام این بخش بصورت شکل8

) می‌باشد:

شکل 8) بلوک دیاگرام راه‌انداز کلیدها

از آنجا که همواره در مدارات اینورتری در هر فاز دو کلید وجود دارد که در یک ساق قرار می‌گیرند و شرایطی بر نحوه کلیدزنی و عملکرد آنها وجود دارد این برد به منظور برقراری این شرط بصورت ذیل طراحی شده است:
1- ایجاد زمان مرده بین روشن شدن متوالی کلیدهای یک ساق.
2- جلوگیری و ممانعت از هر گونه امکان روشن شدن همزمان دو کلید.
3- اعمال سیگنال فرمان گیت و فرمانهای کنترلی بصورت ایزوله.
4- حفاظت از کلیدها.

2-9-1- جلوگیری از همزمانی روشن شدن و ایجاد زمان مرده
برای ایجاد زمان مرده زمانهای روشن شدن و خاموش شدن کلیدها را در نظر بگیریم به زمان td نیاز است تا در آن زمان هر دو کلید خاموش باشند، که مطابق شکل زمان مورد نظر توسط مدارات RC و معکوس کننده‌ها ایجاد شده است، مقدار RC و سطح آستانه ورودی معکوس کننده، زمان td را تعیین می‌نمایند.
مطابق شکل 9) در این بخش، از دو گیت معکوس کننده در ورودیها استفاده شده است تا با استفاده از ویژگی اشمیت تریگر ورودی آنها استفاده شود و اگر نویزی روی ورودیها باشد حذف شوند، و از یک گیت معکوس کننده و یک انتخابگر استفاده شده است تا چنانچه برد بخواهد همواره سیگنال دو کلید بصورت معکوس یکدیگر باشند این امکان وجود داشته باشد.

شکل 9) مدار بخش جلوگیری از همزمانی روشن شدن دو کلید و ایجاد زمان مرده
از گیت AND و یک معکوس کننده نیز برای ایجاد سیگنالهای EXT-ENABLE و Power-good استفاده شده‌است، چنانچه هر دو این سیگنالها یک باشند این بخش بدرستی عمل خواهد نمود، لازم به ذکر است که ترکیب مدار فوق از هرگونه همزمانی روشن بودن دو کلید جلوگیری می‌کند و روشن شدن هر کلید مشروط به خاموش بودن کلید دیگر و آنهم بعد از سپری شدن زمان td از خاموش شدن آن است.

2-9-2- اعمال فرمانهای کنترلی و فیدبکهای ایزوله
در این بخش برای هر یک از کلیدها، از یک مدار مجتمع HPL-316J استفاده شده است، این مدار مجتمع سیگنال فرمان ورودی را بصورت ایزوله و تقویت شده به کلید اعمال می‌نماید، تقویت سیگنال از این جهت لازم به نظر می‌رسد که اولاً دامنه ولتاژ اعمالی به گیت-امیتر کلیدها باید حدود 15 تا 18 ولت باشد و مهمتر آنکه بدلیل وجود خازن نسبتاً بزرگ دیده شده از طرف گیت-امیتر سیگنال فرمان گیت-امیتر باید قابلیت شارژ سریع اولیه این خازن را داشته باشد تا کلید سریع و با تلفات روشن شدن کم روشن گردد.

شکل 10) مدار اعمال فرمانهای کنترلی و فیدبکهای ایزوله

از این مدار مجتمع در وضعیت معکوس و خاموشی/بازنشانی عمومی مطابق مدار پیشنهادی در داده‌های سازنده استفاده شده است، در این حالت فرمان ورودی به پایه معکوس ( پایه دوم) متصل شده است و وضعیت غیر فعال به معنی روشن بودن کلید است و سیگنال خطای همه کلیدها بصورت OR سیمی به یکدیگر متصل شده‌اند و به ورودی مستقیم (پایه یک) این مدار مجتمع متصل شده‌اند، همچنین پایه RESET همه مدار مجتمع ها به یکدیگر متصل شده‌اند.
با این آرایش چنانچه مدار مجتمع یکی از کلیدها خطایی اعلام نماید باعث غیر فعال شدن عملکرد همه کلیدها می‌شود و تا یک سیگنال RESET اعمال نگردد وضعیت سیستم در همین مرحله خواهد ماند.

2-10- پردازشگر اصلی
وظیفه این بخش پردازش اطلاعات دریافتی از فیدبکهای گرفته شده و تهیه فرمانهای لازم برای گیتهای کلیدها می‌باشد تا توان راکتیو بار را طبق الگوریتم کنترلی ارائه شده جبران نماید، در این بخش از یک پردازنده 80196 استفاده شده است و از امکان ارتباط و برنامه پذیری از طریق یک کامپیوتر شخصی نیز برخوردار است، به این صورت که یک برنامه ثابت در حافظه فقط خواندنی قرار می‌گیرد و بعد از RESET شدن برد منتظر دریافت برنامه‌ای از طریق پورت سریال با استاندارد RS232 می گردد و پس از دریافت کامل برنامه اجرا و پردازش پردازنده را در اختیار برنامه دریافتی قرار می‌دهد، این عمل باعث سهولت وتسریع تستهای مختلف نرم‌افزاری می‌گردد.
بطور خلاصه وظایف پردازنده را می‌توان بصورت محاسبات لازم جهت موارد زیر نام برد:
الف) اجرای الگورتم کنترل و جبران توان راکتیو مطابق یکی از روشهای پیشنهادی.
ب) کنترل و تصحیح ولتاژ خازنهای طرف DC .
ج) فرمان دادن به گیت کلیدها مطابق روش مدولاسیون.
د) لحاظ نمودن استفاده یکسان از کلیدها و اینورترها.
ه) حفاظتها و اعلام آلارمهای لازم.
و) نمونه برداری و تبدیل سیگنالهای آنالوگ به دیجیتال.
با توجه به کلاک 16MHz برای پردازنده، در هر سیکل برق شهر حدود 80,000 دستورالعمل را می‌توان اجرا نماید، با ملاحظات در نظر گرفته شده برای بخش کنترل و مدولاسیون پردازنده می‌تواند تا 14 نمونه برداری در هر سیکل از ورودیها برای محاسبات اندازه‌گیری و اعمال 32 سیگنال گیت به کلیدها در هر سیکل ( فرکانس کلیدنی 1600Hz ) را داشته باشد. برای اطمینان از توانایی پردازنده 12 نمونه برداری از هر چهار کانال ورودی در هر سیکل و فرکانس کلیدزنی 1400Hz برگزیده شده است

2-11-باس‌وسیگنالینگ‌بردهای‌الکترونیکی
به منظور ماژولار بودن و سهولت طراحی و تس

ت سخت افزار از یک باس اختصاصی استفاده شده است. این باس از دو بخش تشکیل شده است، بخش اول که سیگنالهای قدرتی هر برد را هدایت می‌کند و بخش دوم که سیگنالهای دیجیتال را بین بردها هدایت می‌کند.

3- طراحی سیستم مدولاسیون
بخش مدولاسیون، زاویه را از کنترل کننده گرفته و فرامین مناسبی به کلیدهای اینورترهای A و Bاعمال می‌نماید، همانطور که در تشریح نحوه کنترل خواهد آمد، در این طراحی توان راکتیو با کنترل زاویه کنترل می‌شود، که زاویه مقدار اختلاف زاویه ولتاژ برق شهر و اینورتر است. طراحی بقیه اجزاء سیستم بگونه‌ای صورت گرفته است که تمام اطلاعات لازم برا

ی کنترل کننده و مدولاتور بصورت نرم‌افزاری موجود هستند از این رو امکان اجرای الگوریتمهای مختلف مدولاسیون بصورت نرم‌افزاری وجود دارد. در این بخش ابتدا آرایشهای مختلف کلیدزنی را که در این جبران کننده پنج سطحی وجود دارند بیان خواهند شد و سپس روشهای مدولاسیون پیشنهادی ارائه خواهند شد.
3-1- آرایشهای مختلف کلیدزنی: آرایش اینورتر پنج سطحی طراحی شده بصورت ترکیب متوالی دو اینورتر سه سطحی تمام پل می‌باشد که به اینورترهای A و B نا

میده می‌شوند، با این ترکیب چند حالت کلیدزنی وجود خواهد داشت که الگوریتم کنترل کننده و مدولاسیون از این حالتها استفاده می‌نماید.
3-2- سطح ولتاژ مورد نظر در خروجی اینورتر: بر اساس اینکه چه سطح ولتاژی از ولتاژهای 2V، V، صفر، -Vو –2V یکی از این پنج حالت انتخاب می‌گردد.
3-3- جهت جریان جبران کننده و ولتاژ خازنها: از آنجا که سیستم در فرکانس پنجاه هرتز و بصورت AC کار می‌کند منظور از جهت جریان جبران کننده مثبت یا منفی بودن آن در هر لحظه می‌باشد، جریان جبران کننده در یک جهت باعث افزایش ولتاژ خازنها شده و در جهت دیگر باعث کاهش ولتاژ آنها خواهد شد و اگر جبران کننده بدون تلفات کار کند و جریان آن عمود بر ولتاژش می‌باشد(اختلاف فاز 90 درجه بین ولتاژ وجریان ) همواره در انتهای یک سیکل ولتاژ خازن ثابت خواهد ماند و تغییری نمی‌کند اما بدلیل وجود تلفات و تغییرات مقدار توان راکتیو جذب یا تزریقی توسط جبران کننده همواره لازم است که ولتاژ خازنها تغییر کنند که این عمل با ایجاد شیفت فاز کوچکی انجام می‌گردد، حال مقدار شیفت فاز و جهت جریان جبران کننده باید به نحوی صورت گیرد که این عمل به افزایش یا کاهش ولتاژ خازن خواسته شده منجر شود.
3-4- استفاده یکسان از کلیدها و اینورترها:از آنجا که دو اینورتر بصورت یکسان و مشابه طراحی شده‌اند، لازم است بصورت یکسان از آنها استفاده ش

ود بخش مدولاسیون می‌تواند با استفاده مناسب از روشهای مختلف و حالتهای انتخابی از کلیدها و اینورترها بصورت یکسان استفاده نماید.
3-5- کاهش تعداد کلیدزنیها: این نکته را می‌توان این چنین بیان کرد که بعد از اتمام یک حالت کلیدزنی برای ایجاد حالت بعدی یک تعداد از کلیدهای روشن باید خاموش شوند و یک تعداد از کلیدهای خاموش باید روشن گردند و یک تعداد نیزدر وضعیت قبلی خود بمانند، حال در این بین حالتهای مختلفی وجود دارند که بخش مدولاسیون می‌تواند حالتی را انتخاب نماید که کمترین تغییر وضعیت کلیدها را در پی داشته باشد، این ع

مل کلیه مزایای کاهش تعداد کلیدزنی نظیر تلفات کمتر و ا

 

فزایش طول عمر قطعات را در پی خواهد داشت.
3-6- بدست آوردن الگوی مدولاسیون
در اینجا الگوریتم مدولاسیون برنامه ریزی شده استفاده می‌شود، در این‌ روش زوایای کلیدزنی و سطوح ولتاژ آنها در یک چهارم دوره کلید زنی تعیین می‌شوند و برای بقیه دوره بصورت متقارن تکرار می‌گردند. با توجه به مشخصات سیستم و ملاحظات طراحی، هفت زاویه کلید زنی بصورت 1 تا 7 مناسب به نظر می‌رسد در ابتدا باید الگوی PWM مذکور را بدست آورد و پس از آن برای بدست آوردن هفت زاویه، هفت درجه آزادی خواهیم داشت که باید به نحو مناسب از آنها استفاده نمود، در تدارک این شرطها روشهای متفاوتی پیشنهاد می ‌شوند که در بخش بعدی بیان خواهند شد. برای بدست آوردن این الگو و زوایای تقریبی از چهار روش مدولاسیون استفاده ‌شد. این روشها بر اساس شکل موج سینوسی و مثلثی می‌باشند که برای اینورترهای چند سطحی توسعه یافته‌اند، برای یک اینورتر M سطحی M-1 موج حامل نیاز دارند، برای بدست آوردن این الگو روشهای فوق شبیه سازی شدند و الگویی مطابق شکل11) بدست آمد

شکل 11) الگوی مدولاسیون بدست آمده
3-7- بدست آوردن زوایای کلیدزنی
همانطور که بیان شد برای بدست آوردن زوایای کلیدزنی هفت درجه آزادی داریم روشهای مختلف بصورتهای مختلف از این موضوع استفاده می‌کنند اما در این میان شرایطی نیز بصورت ذاتی بر این زاویا باید رعایت شوند که عبارتند از:
الف) توالی زوایا بصورت زیر (5)

ب)رعایت حداقل اختلاف زوایای متوالی که به دلیل محدودیتهای ذاتی مدارات اعمال زوایای کلیدزنی با اختلاف کمتر از یک حد امکان پذیر نمی‌باشد، این حداقل اختلاف حدود دو تا سه درجه است.
(6)
ج) در اغلب روشها شرط اندیس مدولاسیون نیز باید رعایت گردد تا دامنه مؤلفه اصلی ولتاژ در مقدار تعیین شده تضمین گردد.
در تهیه بقیه شروط اغلب از دو روش حذف هارمونیکهای خاص و روش مینیمم کردن طیف هارمونیکها برای ولتاژ/ جریان استفاده می ش

 

 

ود که قبل از بررسی این دو روش باید بر اساس الگوی بدست آمده تبدیل فوریه شکل موج را محاسبه نمود. با توصیفات گذشته در مورد الگوی کلیدزنی که دارای تقارن نیم موج است، مؤلفه‌های کسینوسی تبدیل فوریه آن صفر بوده و مؤلفه‌های سینوسی زوج آن نیز بدلیل تقارن نیم موج صفر است، در نتیجه تبدیل فوریه شکل موج ولتاژ خروجی اینورتر بصورت زیر بدست می‌آید:
(7)n های فرد
که مؤلفه اصلی ولتاژ V1 و مؤلفه هارمونیک nام ولتاژ Vn می‌باشد و با فرض R<<LW< SPAN> می‌توان نوشت. مؤلفه اصلی جریان I1 برابر:
(8)
و مؤلفه‌های هارمونیک nام جریان، In برابر:
(9)
است. باید این نکته را در نظر گرفت که اگر سیستم بصورت سه فاز کار می‌کرد هارمونیکهای مضرب سه وجود نداشتند و این هارمونیکها نیز از محاسبات حذف می‌شدند. حال دو روش محاسبه زوایای 1 تا 7 را بررسی می‌کنیم.
الف- مینیمم کردن طیف هارمونیکها: در این روش طبق تعریف THDV و THDI بصورت زیر داریم:
(10)
(11)

طبق استانداردها THDI باید کمتر از 5% و THDV باید کمتر از 10% باشد.در نهایت این روش به مینمم کردن این دو پارامتر تبدیل می‌شود که یک مسئله غیر خطی بهینه‌سازی است.
ب- حذف هارمونیکهای خاص: در این روش هارمونیکهای خاصی را حذف می‌کنند و از آنجا که هارمونیهای پائین تر مؤلفه‌های بزرگتری دارند اغلب شرایط بر اساس مینیمم کردن یا حذف هارمونیکهای پائین صورت می‌گیرد، که در اینجا هارمونیکهای سوم، پنجم، هفتم و … وجود دارند که به تعداد درجات آزادی سیستم این هارمونیکها در نظر گرفته می‌شوند. در نهایت این روش به حل معادلات غیر خطی زیر منجر می‌شود:

(12)
(13)

4- طراحی سیستم کنترل حلقه بسته
بخش کنترل کننده بر اساس وضعیت فعلی سیستم و ورودیهای دریافتی، فرامینی صادر می کند تا سیستم با حفظ پایداری به اهداف تعیین شده برای جبران سازی نزدیک گردد. جهت طراحی بخش کنترل کننده لازم است تابع تبدیل اینورتر را داشته باشیم و سپس بر اساس نحوه کنترل و مشخصات تابع تبدیل یک کنترل کننده مناسب طراحی شود برای این منظور از تعریف توان لحظه‌ای در مختصات d ,q بهره می‌گیریم.
حال به بررسی معادلات جبران کننده می‌پردازیم، شکل12) یک جبران کننده ایستای توان راکتیو منبع ولتاژی را با خازن طرف DC نشان می‌ده

د در این شکل Ls سلفهای سری برای اتصال اینورتر به خطوط می‌باشند که شامل اندوکتانس نشتی ترانسفورماتورها نیز هستند، مقاومت موازی خازن جهت مدلسازی تلفات اینورتر در نظر گرفته شده‌است و مقاومتهای سری سلفها نیز برای مدلسازی تلفات سلفها و ترانسفورماتور در نظر گرفته شده‌اند، مطابق این شکل می توان معادلات طرف AC را بصورت زیر نوشت که p=d/dt است،
(14)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود پروژه آشنایی با صنعت کاغذ سازی در word

یکشنبه 95/5/17 2:23 صبح| | نظر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود پروژه آشنایی با صنعت کاغذ سازی در word دارای 269 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود پروژه آشنایی با صنعت کاغذ سازی در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

چکیده
 
افزایش جمعیت به ویژه در کشورهای در حال توسعه که به لحاظ منابع چوبی فقیرند و ازدیاد تقاضا بار دامنه وسیعی از تولیدات حاصل از فیبر ، فشار زیادی را بر منابع چوبی اعمال نموده . با توجه به مفهوم توسعه پایدار که در آن هم حمایت از اکوسیستم و هم خواسته های در این پروژه به ارائه فرآیندهای تولید کاغذ از منابع فیبری کشاورزی پرداخته شده است . منابع فیبری کشاورزی از محصولات فیبری یا پس مانده های محصولات کشاورزی حاصل می آیند . ذخیره عظیمی از مواد اولیه تجدید شونده که در خمیر سازی قابل استفاده اند ، وجود دارد . که در سالهای آتی بطور فزاینده ای مورد استفاده قرار خواهند گرفت .
 

مقدمه
 
کاغذ یک پاره اصلی تمدن بشر طی دو هزار سال گذشته بوده است و ارتباط بسیار نزدیک ما با این ماده سبب شده است تا آن را ماده ای با پیچیدگی خاص ندانیم . اما این تصور از حقیقت به دور است . کاغذ از منابع گیاهی تهیه می شود ، لذا هم از نظر مورفولوژی و هم از نظر فیزیکی و شیمیایی ماده‌ پیچیده ای است . خود فرآیند تولید کاغذ یعنی اساس فرآیند صاف سازی و تشکیل شبکه ضعیفی از نمود الیاف تا حد زیادی پیچیده است . این نمود شبیه کاغذ با وجود مقاومت کم آن ، بایستی به طور پیوسته از بخش های پرس و خشک کن ماشین کاغذ عبور کرده و با سرعتی که در حال حاضر حدود  60 است . به صورت نوار ، پیچانده شود ؛ عملی که در جریان آن نمود کاغذ تحت کشش قرار می گیرد برای جلوگیری از پارگی های متوالی کاغذ و یکنواختی آن ، برخی از پیشرفته ترین فناوری های مهندسی کنترل مورد نیاز است . در این فصل بحثی کوتاه در زمینه کاغذ و انواع آن ، تاریخچه و کاربرد آن ارائه خواهد شد .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود پروژه تحقیق اندازه گیری ترافیک در word

یکشنبه 95/5/17 2:23 صبح| | نظر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود پروژه تحقیق اندازه گیری ترافیک در word دارای 51 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود پروژه تحقیق اندازه گیری ترافیک در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود پروژه تحقیق اندازه گیری ترافیک در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود پروژه تحقیق اندازه گیری ترافیک در word :

فصل1
اندازه گیری ترافیک
در این بخش، خلاصه ای از روشهای مونیتوریگ بکار گرفته شده در جمع آوری داده برای آنالیز های قسمت های بعدی ارائه میکنیم و محیط شبکه ای در مرکز تحقیقات و مهندسی موریس (MRE) در Bellcore را که اطلاعات بدست آمده از آنجا جمع آوری شده است، را مختصراً شرح میدهیم.
1-1 اندازه گیری ترافیک
طیف وسیعی از تجهیزات تجاری و دست ساز برای مونیتورینگ یا جمع آوری داده از LAN ها موجود است. در یک سوی این طیف، تجهیزاتی قرار دارند که بسته ها را به محض دیده شدن توسط نمایشگر، پردازش میکنند و عموماً دسته کم شکلهایی از کاهش داده را روی بسته های دیده شده اعمال میکنند. ما این نوع آنالیز را آنالیز را آنالیز " روی هوا" مینامیم. در این حالت معمولاً اطلاعات از پیش دانسته زیادی – در مورد اینکه چه چیز از شبکه برای ما مهم است – نیاز است. در طرف دیگر طیف، تجهیزاتی قرار دارند که ابداً هیچ پردازشی روی ترافیک انجام نمی دهند؛ بلکه تنها همه یا بخشی از هر بسته را در هنگام دیده شدن، ذخیره میکنند. از آنجا که در این روش کاهش داده و تحلیل آن پس از جمع آوری داده انجام میشود، این روش را تحلیل "بازنگرانه" مینامیم. اکثر تجهیزات تجاری موجود برای مونیتورینگ LAN، گرایش بیشتری به روش "روی هوا" دارند تا روش بازنگرانه. با این وجود یک تحلیلگر LAN معمولی تاحدی قابلیت تحلیل زمان-حقیقی از شبکه و ذخیره و بازنگری ترافیک را دارد. همچنین، معمولاً میتوان نوع بسته هایی را که باید ذخیره شوند، مشخص کرد. تعداد بسته هایی که این نوع تحلیلگر ها میتوانند ذخیره کننددر تعداد ونرخ بسته های ذخیره شده در مدت زمان طولانی محدود است. با حرکت به سمت حالت بازنگرانه، برخی جنبه های ترافیک میتواند دقیقتر ذخیره شود. خصوصاً زمان رسیدن هر بسته. همچنین، تعداد بسته های ذخیره شده در یک اجرا به طرز قابل توجهی بیشتر میشود.
سیستم مونیتورینگ به کار رفته در جمع آوری داده هایی که ما از آنها در این پایان نامه استفاده کرده ایم، دست ساز بوده است و تمام بسته های دیده شده در شبکه تحت مطالعه را با زمان دقیق ذخیره میکند. همچمنین این کار را زمان بسیار طولانی بدون وقفه انجام میدهد. با توجه به اینکه هیچ اطلاعات از پیش دانسته ای در مورد بسته هایی که باید ذخیره شوند، به تحلیلگر داده نشده است؛ مگر اینکه چه مقدار از بسته باید ذخیره شود، نمایشگر ما بسیار نزدیکتر به سمت بازنگرانه طیف است. این دستگاه توسط یکی از نویسندگان (Wilson) ساخته شده است.
قلب نمایشگر یک کامپیوتر تکبرد (SBC) که پایه پردازشگر 68030 به همراه یک سخت افزار اترنت به عنوان واسط اترنت با کارایی بالاست .کامپیوتر تک برد طوری برنامه ریزی شده است که بسته ها از شبکه تحت مطالعه به محض رسیدن دریافت کرده و آنها را در بافر قرار داده و برای هر بسته زمان و اطلاعات وضعیت را ذخیره میکند.این SBC به یک دستگاه کامپیوتر توسط یک مجموعه تطبیق دهنده گذرگاه متصل است .برنامه به اجرا در آمده روی کامپیوتر به طور دوره ای از SBC می پرسد که آیا بافر های آنها پر شده است یا خیر.در صورتی که بافر ها پر شده باشند آنها را روی دیسک ذخیره میکند.برنامه دیگری که با اولویت کمتری تر روی کامپیوتر درحال اجراست برنامه ایست که اطلاعات را از روی دیسک روی یکی از دو نوار دیجیتال 9mm برای سیستم ذخیره می کند .این نوارها امکان دخیره بسته ها بدون وقفه و ترای طولانی مدت را به دستگاه به سییستم می دهد .پس 27 میلیون بسته روی یک نوار 8mm در 2.3Gbyte ذخیره خواهد شد.
هر بسته ای مع در اترنت نورد بررسی قرارمیگیرد نمایشگر یک مهرزمان را ذخیره میکند که یک عدد 48 بیتی است که تعداد بازه های 4 usاست که از زمان شروع گذشته است .این مهر زمان به جای زمان قرار داده شدن بسته روی اترنت بیاننکر زمان رسیدن انتهای بسته است که البته زمان اولی به راحتی قابل محاسبه است .نمایشگر همچنین طول بسته ، وضعیت واسط اترنت و 60 بایت اول داده هر بسته را ذخیره میکند .این نمایشگر زمان رسیدن بسته ها را با دقت 20 u s دخیره کرده که این دقت بالا برای تحلیل های بعدی بسیار حیاطی است.
استفاده از واسط کار بری اترنت با کارایی بالا و SBC به دلیل نیاز به دقت بالا در زمان رسیدن بسته ها است .بسته های نرم افزاری زیادی برای نصب روی کامپیوتر وجود دارند که از وواسط اترنت کامپیوتربرای ثبت زمان بسته ها استفاده میکنند که این سیستم ها هرگز دقت نمایش فوق را نخواهند داشت .دلیل آن تاخیر های ناشی از سیستم عامل و واسط های I/O کامپیوتر است .با استفاده از واسط اترنت جدا از این مشکل اجتناب شده است .
1-2. محیط شبکه در BELLCORE
محیط MRE یک محیط نوعی تحقیقاتی یا توسعه نرم افزاری است جایی که کامپیوترها ماشین های اولیه ای درروی میز های مردم هستند این مجموعه کامپیوتر ها در ابتدا طبق طرحی منظم چیده شده بود که به مرور زمان به طور دلخواه و اتفاقی گسترش یافت .که این نحوه کسترش برای تحلیل ما مفید است زیرا داده ها را واقعی تر میکند .هم چنین می توان تغییرات ترافیک شبکه را با گسترش شبکه مشاهده کرد.جدول 1 توصیفی خلاصه از داده های ترافیک شبکه آنالیز شده در کار این پروژه را نشان میدهد .ما 4 مجموعه داده اندازه گیری شده در نظر گرفتیم که هرکدان ترافیک 20 تا 40 ساعت این شبکه اترنت هستند و حاوی 10 میلیون بسته اترنتی هستند .داده ها در نقاط مختلف LAN ودرزمان های مختلف در طی 4 سال اتدازه گیری شده اند.(اگوست 92 اکتبر 92 ژانویه 90 و فوریه 92).
چهار مجموعه ی داده برای تحلیل جمع آوری شده است .دو مجموعه اول از ترافیک اندازه گیری شده در اگوست و اکتبر 89 از یک شبکه اترنت برای سرویس دهی یک کتابخانه تحقیقاتی جمع آوری شده است .
بیشتر ترافیک مربوط به سرویس هایی بودند که از پروتکل اینترنت (IP) استفاده میکردند.یا پروتکل سیستم فایل شبکه (NFS ) پروتکل IP برای login های راه دور و پست الکترونیکی و NFS برای سرویس هایی از سرور به کاربران مناسب است.علاوه بر آن سرویس های دیگری نیز موجود بودند مانند صدای رادیوی محلی که با فرمت u-low کد گذاری شده بود و در ساعاتی ار روز روی شبکه پخش میشد .در شکل(22.1) طرحی از شبکه MRE در آن زمان موجود است.در سال 89 سیستم های شبکه از SWN-3 به سیستم های بر پایه RISC ارتقا یافت و به خاطر افزایش توان محاسباتی ماشین در شبکه بار شبکه افزایش یافت.مثلا توجه کنید که در ساعات شلوغ در اکتبر 89 واقعا شلوغ است :30% بازده اترنت در مقایسه در 50% در آگوست 89 به همین خاطر تغییراتی در ساختار شبکه حاصل شد.
دسته سوم داده که در ژانویه 90 به دست آمده است از کابل اترنتی اندازه گیری شده اند که دو بال امکانات MRE را به هم متصل می کرد .(شکل 22.2) سمت دیگر به یک کتابخانه دیگر اختصاص یا فته بود. در زمان جمع آوری این داده ها ، 160 نفر در کتابخانه دوم مشغول بودند .این قسمت خاص از این نظر که در قسمتی قرار داشت که شبکه را به دنیای خارج اینترنت متصل میکرد ،خاص بود.ترافیک روی این کابل از منابع بسیار مختلف ناشی میشد :
1-سرور های فایل بسیار فعال که به این قسمت متصل بودند .
2-ترافیک بین دو بال شبکه
3-ترافیک بین کتابخانه و ما بقی BELLCORE
4-ترافیک بین کل BELLCORE و دنیای خارج اینترنت

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود پروژه مقاله طوفان سرخس در word

یکشنبه 95/5/17 2:23 صبح| | نظر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود پروژه مقاله طوفان سرخس در word دارای 40 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود پروژه مقاله طوفان سرخس در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود پروژه مقاله طوفان سرخس در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود پروژه مقاله طوفان سرخس در word :

مقدمه
سرخس در فاصله ی 185 کیلومتری شمال شرقی مشهد قرار دارد و از حیث وجود منابع ارزشمند گاز طبیعی و تاسیسات پالایشگاه خانگیران وسایر قطبهای اقتصادی و نیز به دلیل مجاورت از شمال و همسایگی با ترکمنستان وقرارداشتن در مسیر جاده ابریشم از جایگاه ویژه ای برخوردار است .

سرخس در گذشته جلوه مراتع سرسبز آن به مثابه نگین در خشانی بر پهنه وسیع ایران می درخشید. اما اینکه این چهره تابناک به دلیل بهره برداریهای بی رویه ، گرد آلود وخسته ازقهر طبیعت و سیلی دوست گشته است در تیرماه سال 85 این شهرستان به دفعات مورد تهاجم طوفانهای شن قرار گرفته و تنها در دی ماه حداقل 5 نوبت طوفانهای سهمگین شن شرایط زیستن را برای مردم سرخس در روستاهای گنبد لی ، الله نظر ، ابمال ، یازتپه و ; به طورکامل مختل نموده است .

و علاوه بر آن خسارات زیادی به اماکن اقتصادی منطقه به ویژه چاه های گاز خانگیران ، منطقه ویژه اقتصادی سرخس یا روستا های منطقه و مناطق مسکونی وارد نموده است . در سالهای اخیر گام های مثبتی در چند نقطه سرخس از جمله صمد آباد، گنبد لی و ; با هدف مقابله با فرسایش بادی برداشته شده است ولی با توجه به حجم و شدت طوفانهای جاری اقدامات به عمل آمده کافی نبوده و با توجه به وضعیت به وجود آمده اثر بخشی خود را به تدریج از دست داده است.

عومل موثر در ایجاد و تشدید فرسایش بادی (طوفانهای شن )
1 عوامل طبیعی :
1- ارتفاع از سطح دریا : سرخس با ارتفاع 250 تا 256 متر از سطح دریا در یکی از پست ترین نقاط ارتفاعی استان واقع گردیده است.
ب – مکان یابی مناطق برداشت

بادهای فرساینده که ازسمت شمال و از روی دشت قره قوم واقع در جمهوری ترکمنستان می آیند در این منطقه از سرعت آنها کاسته شده و باعث ایجاد شنزار و تپه های ماسه ای در این منطقه می شوند. همچنین دشت ابرفتی که توسط رودهای جاری در منطقه ایجاد گردید. به علت نداشتن پوشش گیاهی مناسب مکان مناسبی برای برداشت ماسه های روان گردیده است .
بنابر این برخی از ماسه های روان منطقه از کشور ترکمنستان به کشور ایران می آیند که لزوم همکاری مشترک در این زمینه کاملا احساس می گردد.
بررسی های انجام شده نشان میدهد که برخی از رخساره های منطقه نقش بیشتری در تولید ماسه و ایجاد فرسایش بادی دارند به همین دلیل مکان یابی مناطق برداشت به کمک عوامل مطالعاتی و به شرح زیر صورت گرفت .

 

بررسی و شناسایی رخساره های ژئو مورفولوژی با تاکید بر موفودینامیک باد
رخساره های موثر در این منطقه عبارتند از : دشت سرپوشیده که مکان بسیار مناسبی برای کشاورزی می باشد در این رخساره هر جا که ازنظر پوشش گیاهی فقیر است ، بسیار حساس به فرسایش شده و منشاء بسیار مهمی از نظر تامین ماسه های روان گردیده است . همچنین دشت قره قوم و رخساره های حساس آن از دیگر رخساره های برداشت و تامین ماسه برای این منطقه تحت تاثیر فرسایش بادی محسوب می شود.

عوامل بیابانی شده و ایجاد طوقان شن :
1- عوامل طبیعی : شامل اقلیم شهرستان ، جنس خاک ، نوع پوشش ، عوامل جغرافیایی و فیزیوگرافی عومل زمین شناسی ،ارتفاع از سطح دریا.
2- عوامل انسانی : شامل ازدیاد جعیت و عدم وجود مشاغل مناسب در منطقه که باعث تخریب مراتع منطقه توسط مردم و تبدیل زراعت های دیم کم بازده شخم و شیار مرتعی به صورت تخریب مراتع ، چرای مفرط دام ، قطع درختچه ها و بوته کنی
برای شناسایی منشاء رسوبات بادی در منطقه تحت تاثیر فرسایش بادی سرخس از روش مکان یابی مناطق برداشت می باشد استفاده گردیده است .
الف ) جهت یابی مناطق برداشت

برای تشخیص جهت حرکت باد غالب و همچنین محل برداشت ماسه های روان ازشکل تپه های ماسه ای ، مطالعه رژیم باد و شناسایی بادهای فرساینده و موثر و نیز اطلاعات محلی که از طریق پرسشنامه بدست آمده کمک گرفته شده است.

جمع آوری اطلاعات منطقه ای از طریق پرسشنامه های محلی
اطلاعات بدست آمده از شهرستان سرخس و روستاهای واقع در منطقه و نیز کارشناسان مجرب منابع طبیعی سرخس و همچنین پرسشنامه های تکمیل شده در منطقه از اهالی محل حاکی ازآن است که در این منطقه یک باد فرساینده واصلی از سمت شمال به جنوب می وزد و نیز یک باد فرعی با جهت جنوب شرقی به شمالغربی وجود دارد که از فرسایندگی کمتری برخوردار بوده و خیلی نقش در فرسایش بادی منطقه ندارد.

بررسی مورفولوژی عمومی واحد تپه های ماسه ای منطقه
تپه های ماسه ای در این منطقه به طور کامل شکل نگرفته اند و هنوز در مراحل اولیه شکل گیری می باشند و مرجع خوبی برای تشخیص نمی باشند ولی از روی ریپل مارک های ایجاد شده و نیز نبکاهایی که در پای بوته ها ایجاد گردیده می توان تا حدودی جهت باد را حدس زد . جهت باد به وسیله GPS و شکل نبکاهای موجود بدست آمد که شامل یک باد غالب اصلی ازسمت شمال به جنوب و یک باد فرعی که از جنوب شرقی به شمال غربی می وزد می باشد.

شناسایی و بررسی منشا ء رسوبات بادی منطقه تحت تاثیر فرسایش بادی سرخس
این منطقه دارای مساحتی بالغ بر 176062 هکتار می باشد که در مختصات جغرافیای تا عرض شمالی و تا طول شرقی واقع شده است که سرخس و اراضی و تاسیسات اطراف آن را در برمی گیرد. این منطقه در نقشه توپوگرافی با مقیاس 250000 : 1 سرخس به شماره NI41-13 قرار دارد.

از کل مساحت منطقه تحت تاثیر فرسایش بادی مساحتی برابر 110687 هکتار آن جزو مناطق برداشت (O) می باشد که از این سطح 24187 هکتار جزو مناطق برداشت با شدت زیاد (O1) ، 5470 هکتار آن در منطقه برداشت با شدت متوسط (O2) و مابقی آن به مساحت 31750 هکتار جزو مناطق برداشت با شدت کم (O3) می باشد.
وسعتی برابر 31375 هکتار از این منطقه در منطقه حمل ( تماما با شدت زیاد (T1) و 34000 هکتار مابقی جزو منطقه رسوب می باشد که از این سطح 12437 هکتار تپه های ماسه ای فعال (S1) ، 15625 هکتار آن تپه های ماسه ای نیمه فعال (S2) و مابقی به مساحت 5937 هکتار جزو تپه های ماسه ای با فعالیت کم ، بدون فعالیت (S3) می باشند.

شناسائی کانون های بحرانی فرسایش بادی در شهرستان سرخس
این شهرستان دارای سه کانون بخرانی فرسایش بادی به نام های کانون بحرانی فرسایش بادی یازتپه و پاسگاه مرزی خانگیران ، کانون بحرانی فرسایش بادی گنبدلی و آب مال و کانون بحرانی فرسایش بادی صمد آباد می باشد. در 5 سال اخیر شدت فرسایش بادی در این شهرستان بسیار شدید بوده و مشکلات عدیده ای برای مردم منطقه مخصوصا اهالی گنبدلی و وسلیل نقلیه عبوری از جاده ترانزیت مشهد – سرخس و تصویب آن و اجرای بخشی از پروژه های پیش بینی شده در آن شامل ، مالچ پاشی ، نهال کاری و بذر کاری تا اندازه ای از مشکلات منطقه کاسته شده ولی این فعالیت ها کافی نبوده و پروژه های پیش بینی شده در طرح باید به طور کامل اجرا شود تا مشکل فرسایش بادی در منطقه حل گردد.

کل مساحت کانون های بحرانی فرسایش بادی در این شهرستان طبق بررسی ها و برآوردهای انجام شده 59686 هکتار است که از این سطح 42500 هکتار آن دارای شدت زیاد (C1) و مابقی به مساحت 17186 هکتار دارای شدت متوسط (C2) می باشد. از این سطح 24187 هکتار آن در منطقه برداشت با شدت زیاد (O1) ، 2312 هکتار آن در محدوده برداشت با شدت متوسط (O2) ،12437 هکتار آن در منطقه رسوب با فعالیت زیاد (S1) ،15625 هکتار درمنطقه ریوب با فعالیت نیمه فعال (S2) و 5125 هکتار آن در منطقه رسوب با فعالیت کم (S3) واقع شده است.

طبق بررسی های به عمل آمده کل خسارت وارده به منابع اقتصادی ، زیستی ، راه های مواصلاتی و اماکن سالیانه حدود 5415717 هزار ریال می باشد.

1- اصول اولیه هواشناسی
باد یا حرکت هوانسبت به سطح زمین اصولا تفاضل گرمای خورشیدی هوا در مناطق مختلف سطح زمین می باشد این نفاضل باعث می شود که ستون هوا در هریک از این مناطق دارای ارتفاع متفاوتی باشد. بنابر این نقاط هم ارتفاع فشارهای متفاوتی وجود دارد که باعث نیروهای افقی شده و متعاقبا حرکت افقی هوا را ایجاد می کند. این حرکت نیروهای دیگری مانند نیروی انحرافی یاکسریولیس( در اثر دوران زمین ) و نیروهای بازدارنده ( اصطکاک سطح زمین و هوا ) را بوجود می آورد. در حالت یکنواخت حرکت هوا باباقیمانده ای از نیروهای گرادیان فشار ، که یولیس ، گریز از مرکزو اصطکاک مشخص می گردد. نیروهای باد مورد نظر در طراحی سازه ها به وسیله ی دو سیستم بزرگ مقیاس ( مانندگردبارهای بسیر گرم ) و بادهای محلی (مانند بادهای خون ، اثرجت ، برا و تورنادو ) به وجود می آیند.

– ظهور ابرهای سیرواستراتوس علامت نزدیک شدن هوای طوفانی بوده این ابرها به شکل گلوله ی پشمی هستند که به علت شفا فیت خورشید و ماه و ستارگان از پشت آنها قابل رویت هستند.
3 – موقعیت جغرافیایی : شهر سرخس در همسایگی جنوب صحرای بزرگ قره قوم ترکمنستان قرارا دارد و از این رو شدیدا تحت تاثیر عوامل حاکم بر توسعه کویر قرارا دارد و منطقه از نظر طبیعی استعداد پرورش را دارد که همجواری با کویر قره قوم آن را تشدید کرده و اقلیم خشک و سرد را به وجود آورده و فراسایش باد در آب و هوای خشک متداول تر است که بهره وری از زمین شرایط خشک شدن آن را تشدید می کند .
در این رابطه می توان از نامه رئیس اداره هوا شناسی سرخس تحت مضمون زیر یاد کرد :
احتراما به استحضار می رساند در حالیکه رویداد طوفان گرد و خاک به عنوان یک شاخص عدم آسایش در شهرستان سرخس طبق دوره آماری دارز مدت سالنه 45 مورد اتفاق می افتد از ساعت 3 بامداد امروز 30/10/85 وزش باد شدید در منطقه آغاز شده که به علت دوام آن بیشترین سرعت دیده بانی شده ی این باد در ساعت 12:30 ظهر بالغ بر 61 کیلو متر در ساعت رسید و دیدافقی را کاملا محدود نمود و بدیهی است اینگونه طوفنها با توجه به جنس خاک می تواند به حرکت شنهای روان و کندی تردد یا توقف در حمل و نقل جاده ای منجر شود . طوفان روز جاری شهر سرخس یک پدیده محلی خرد مقایس است که روی نقشه های همدیدی استاندارد جوی مرکز پیشبینی شب گذشته خراسان رضوی از قبل جهت صدور اطلاعیه قابل ردیابی و پیشبینی نبوده است شکل گیری این سیستم کاهش قابل ملاحظه ی 13 هکتو پاسکال ر فشار هوا طی 24 ساعت گذشته و افزایش 4 درجه ای در حداقل دمای صبح امروز رابه دنبال داشته است.

 

4- بارندگی : میانگین بارندگی در مدت 18 سال از 64 تا 81 به میزان 9/185 میلی متر گزارش شده است که پراکنش ان در فصل بهار به اندازه 55 میلیمتر ، تابستان 2/1، پاییز 8/29 و زمستان 9/99 می باشد. ضمنا میزان بارندگی در سال 84 به میزان 130 میلیمتر می باشد 9/55 میلی متر از میان گین دوره کمتر است حداکثر رطوبط نسبی مربوط به ماه های دی و بهمن به میزان 70 درصد است.

تغییر در بارندگی و الگوهای دما باعث می شود که محصولات کشاورزی به سختی رشد کنند و پوشش گیاهی به صورت پراکنده و تنگ مشاهده می شود. در نتیجه فرسایش خاک شدید تر می شود فعالیت انسان اغلب اثر فرسایش باد بر خاک را افزایش می دهد. ترکیب کوتاه مدت خشکسالی و عملیات زراعی مخرب ،‌یکی از بلایای طبیعی است که در نهایت ممکن است با طوفتنی ماسه ای خطرناکی همراه شود. حداقل مطلق دما در دوره آماری مذکور به میزان 6/18- و حداکثر مطلق دما به میزان 6/46 درجه سانتیگراد می باشد. میانگین حداکثر درجه حرارت گرمترین ماه های سال 9/37 و میانگین حداقل سردترین ماه های سال 1 درجه سانتیگراد گزارش شده است.
مجموع ساعات آفتابی 5/2919 ساعت در سال است که کمترین ساعات آفتابی در دی ماه و بیشترین در تیر ماه است دوره آب و هوای خشک سرخس از اوایل ماه اردیبهشت شروع و در اول آذز ماه پایان می یابد و حدود 7 ماه طول می کشد .

6 – باد : با بررسی گلباد منطقه باد غالب دارای رژیم شمال غربی – جنوب شرقی می باشد که در فصول بهار ، تابستان ، پاییز و زمستان باد محلی موسوم به باد قبله در جهت عکس ، از جنوب و جنوب شرق به سمت شمال و شمال غرب جریان دارد . بر اساس میان گین آمر فصل ماهانه پاییز دارای بیشترین درصد باد آرام و از میانگین سرعت 6/1 متر بر ثانیه بر خوردار است و ماهای خرداد، تیر،‌مرداد، نیز دارای بیشترین درصد فراوانی وزش باد می باشد میانگین سرعت باد 3 متر بر ثانیه و بیشترین درصد فراوانی باد غالب از جهت شمال غربی قرائت شده و در این ماه ها سرخس تحت تاثیر بادهای 120 روز سیتان نیز واقع می شود .

تغییرات درجه حرارت در منطقه بسیار زیاد است و حداکثر آن در تیر ماه است روند کمی باده در منطقه شمالی – جنوبی است ولی بادهای فصبی شرقی – غربی در تابستان و غربی – شرقی در زمستان جریان دارد . علت بادهای تابستانی جابه جایی هوا از مراکز پر فشار صحرای قره قم در ترکمنستان ( موافق جهت حرکت عقربه ساعت ) به طرف مناطق کم فشار ایران (مخالف عقربه های ساعت ) می باشد ، در زمستان عکس این حالت صورت می گیرد و انتقال بادها از طرف مراکز پر فشار ایران به طرف مراکز کم فشار است. ذکر این نکته

ضروری است که بادهای غربی – شرقی دارای سرعت زیادی بوده و قادرند که مقادیر زیادی از رسوبات دانه ریز را با خود حمل کرده و موجب تخریب خاکهای سطحی گردند. لذا تشکیل تپه های بادب و حرکت آنها و حرکت آنها در دشت سرخس بیشتر در فصول انتنقال صورت می گیرد ( اواسط پاییز ، اواخر زمستان و اوایل بهار) و عامل اصلی توسعه تپه ها بادهاب سریع شرقی – غربی است هرجند که حرکت بادهای شرقی – غربی نیز در گسترش تپه ها مؤثر است که انرژی بادی دارای فرایا و معاسی به شرح زیر می باشد :
فرایا : انرژی بادی علاوه بر عدم آلودگی محیط زیست از ارزانترین و مؤثرترین نوع سوخت است که به طور رایگان و پایان ناپذیر در اختیار می باشد .

محدودیت 4 : محدودیتهای جغرافیایی و دسترسی مستمر به آن ، دشواری در انبار کردن و ذخیره سازی و قابلیت انتقال انرژی بادی می باشد . توسعه پایدار و حفاظت از محیط ریست در گرو استفاده درست و بهینه از منابع انرژی مخصوص انرژی ها تجدید شوند میسر است تکنولوژی انرژیهای جایگزین به آهستگی به بازار می آید و در قرن 21 از سوختهای فسیلی دور می شویم نتیجه اینها انقلاب انرژی خواهد بود .

**
5/24
27
29
5/16
29

5/14
5/15
5/16
5/14
5/11
5/17
5/15
5/19

5/19
5/16
5/17
5/15
5/17

5/21/07 5/14
5/17
7
5/15
5/13

5/12
5/16
5/9
8
5/13
8
7
5/11

5/14
5/11
5/11
5/9
5/11
5/11
5/11
5/11

5/11
5/9
5/9
5/8
8
5/12

8
5/16
5/8
8

5/11
5/10
8
5/11
5/12
5/8
5/14
5/13
5/13

5/8
5/11
5/8
5/11
5/12

5/12
5/18
5/10
5/13
5/11
5/11
5/8
5/10
5/10
5/11
5/12

5/11
5/12
5/17
5/16
5/13
5/11
5/13
5/9

8
5/11
5/10
5/14
5/13

5/13
29
5/12
5/10
5/9
5/11
8
5/11
5/11
5/12
5/11
5/12
5/14
5/14

8
5/13
5/10
5/9
5/17
5/8
5/11

5/12
5/15
5/11
5/15
5/9
5/13
8

5/17
5/12
5/12
5/9
5/11
5/10
5/13
5/14
5/9
8
5/16
5/13
5/15

5/21/07 5/17
5/11
5/12
5/14
5/11
5/9
5/9
5/14
5/15
5/14
5/11

 

5/10
5/9
5/9
5/11
5/14
5/10 5/21
5/14
5/21
5/16
5/10
5/12
5/14
5/11
5/11

5/14
5/9
5/13
5/13
5/11
5/10
5/11

 

5/14
5/15
5/14
5/14
5/13
5/14
5/13

5/8
5/18
5/14
5/11
5/13
5/11
518
5/9
5/14
5/8
5/11

5/9
5/14
5/12
5/16
5/17
5/13
5/15
5/21/07 5/12
5/16 5/15

5/15
5/19
5/12
5/11
5/13
5/11
5/10
5/15
5/11
8
5/12
5/13

5/19
5/10
5/14
5/16
5/13
5/11
5/16

5/13
5/9 **
5/24
27
5/17
5/11
5/13
5/11
5/9
5/10
5/8

5/9
5/12
5/12
5/10
5/11
5/13
5/15
5/14
5/14
5/10
5/9

5/10
5/12
5/11
5/13
5/11
5/9
8
5/13
8

8
5/11
5/12
5/11
5/11
5/16
5/11
5/11
5/17
5/13
5/11

5/8 **
5/9
5/10
29
5/13
5/11
8
8
5/16
5/8
5/8
5/12
5/8
5/9
5/19
5/11
5/11
5/13
5/11
5/12
5/11
5/9 63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
29 5/16 5/17 5/18 29 5/17 5/21 5/21 5/21 5/19 27 5/17 29 84-63
سالیانه آذر آبان مهر شهریور مرداد
AUG تیر
JUlY خرداد
JUNE اردیبهشت
MAY فروردین
APR اسفند
MAR بهمن
FEB دی
JAN YEAR

FASTES WINED SPEED
لذا تمامی عوامل فوق شرایط را برای فرسایش خاکها مهیا می سازد . بنا براین منطقه از حیث عوامل یاد شده دارای پتانسیل فرسایش است اما آنچه خصوصا در یک سال گذشته شرایط را حادتر نموده است علاوه بر تداوم خشک سالی ها و تنزل فاحش میانگین بارندگی سالیانه از میانگین 18 ساله ( بارندگی 84 به میزان 130 میلی متر و در سال 85 به میزان حدود 55 میلی متر اعلام شده است ) ، تاثیر مخرب عوامل انسانی و عواما سؤ مدیریتی در منطقه ،‌شرایط را برای بروز فرسایش شدیدی مهیا نموده است

عوامل انسانی :
1- بدون شک شرکت گاز و منطقه ویژه اقتصادی سرخس بیشترین تاثیر را در رشد شهر نشینی داشته است و عدم وجود مشاغل مناسب در منطقه و نهایتا روی آوری مردم به تخریب مراتع منطقه و تبدیل و توسعه زراعتهای کم بازده که باعث تخریب خاک می شود فعالیتهای ضعیف زراعی مانند کشت در جهت شیب و در شیارهای تپه ها و یا کشت در جهت مسیر باد خاکها را با فرسایش بادی مواجه می کند با از بین رفتن رستنی ها و خاک ها ی سطحی توسط انسانها فرسایشی نتانی از باد افزوده خواهد شد که در نهایت به بیابان زایی منجر می شود و ازدیاد جمعیت در این رابطه نقش خود را به خوبی نشان می دهد . همین طور افزایش روز افزون جمعیت منجر به تغییر کار بری زمین می شود و تخریب مراتع به عنوان یک فرهنگ درآمده است . جلوگیری از تصاحب غیر مجاز زمین و به زیر کشت بردن آنها به دلیل مالکیت دو گانه ی زمین بین منابع طبیعی و آستان قدس رضوی و همین طور روند طولانی برخورهای قانونی ( 9 تا 10 ماه ) با مشکل مواجه می شود که این خود باعث تخریب زمینها توسط مردم و تبدیل آنها به اراضی بایر می شود که در بروز طوفان نقش به سزایی دارد
2- شخم و شیار اراضی مرتعی به صورت تخریب مراتع (اراضی ملی و آستان قدس رضوی ) و تبدیل آنها به دیمه زارهای بی بهره به منظور منتفع شدن از حمایتهای بیمه محصولات کشاورزی

3- چرای مفرط دام و وجود تعداد بیش از حد ظرفیت مراتع توسط دامداران عشایر و بومی منطقه که موجب تخریب و نابودی مراتع گردیده و متاسفانه مراتع منطقه سرخس را که روزگاری به عنوان یکی از مناطق شاخص قشلاقی و چراگاه اسبان قشون بوده است به تلی از خاک تبدیل نموده است که خشکسالی های پی در پی باعث شده که پوشش گیاهی بهحالت تنگ و پراکنده در بیاید که با تنک شده آنها بیشتر بارش به طور مستقیم در سطح زمین جاری می شود و یا به سرعت داخل خاک نفوذ می کند عموما افزایش جریان رودخانه ای نیز می تواند فرسایش ایجاد کند که این خود خطر بزرگی است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود پروژه کارآموزی جوشکاری در word

یکشنبه 95/5/17 2:23 صبح| | نظر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود پروژه کارآموزی جوشکاری در word دارای 63 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود پروژه کارآموزی جوشکاری در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود پروژه کارآموزی جوشکاری در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود پروژه کارآموزی جوشکاری در word :

بخشی از فهرست دانلود پروژه کارآموزی جوشکاری در word

مقدمه
فصل اول: آشنایی با مکان کلی کارآموزی
فصل دوم: ارزیابی بخش های مرتبط با رشته علمی کارآموز
1-جوشکاری و برشکاری بکار رفته در ساخت قالبهای تراورس
1-1- انواع فرآیندهای جوشکاری
2-1- جوشکاری قوس الکترود دستی
3-1- جوشکاری قوس فلزی تحت پوشش گاز محافظ
4-1- فرآیندهای برشکاری
2-انواع جیگ و فیکسچرها و وظایف آنها
1-2- میگ ها و فیکسچرها
2-2- انواع میگ ها
3-2- انواع فیکسچرها
4-2- دسته بندی فیکسچرها
5-2- طراحی جیگ و فیکسچرها
6-2- اهداف اصلی فیکسچرها
3-قالبهای خم کاری و برشکاری
1-3- طراحی ماتریس
2-3- طراحی سنبه
فصل سوم: آزمون آموخته ها نتایج و پیشنهادات

امروزه با افزایش تعداد سفرها، اهمیت جابجایی بیش از پیش روشن شده است. در قدیم جابجایی به شکل های محدودی صورت می گرفته و مردم بیشتر مجبور بوده اند از حیوانات اهلی نظیر اسب و شتر . . . برای جابجایی خود یا کالاهایشان استفاده کنند و یا حتی در بعضی از موارد پیاده مسافتهای مورد نظرشان را طی کنند. می توان ظهور کالسکه را بعنوان تحولی بزرگ در حمل و نقل بشر به حساب آورد، اما باید بزرگترین تحول را در حمل و نقل زمینی اختراع موتور بخار توسط جیهزوات انگلیسی دانست. زیرا در آن زمان بزرگترین مسئله در حمل و نقل برای بشر تولید قوانی محرکه برای بحرکت در آوردن وسیله نقلیه بود که اختراع وی بعنوان شروعی برای پیشرفت سریع در حمل و نقل و ساخت وسایل نقلیه شد. زیرا همانطور که اشاره شد تا قبل از آن بیشتر از نیروی ماهیچه ای حیوانات اهلی برای تأمین این امر استفاده می شد که منبعی نامطمئن بود، همچنین حیوانات پس از طی مسافتی نه چندان طولانی خسته می شوند یا اینکه تحمل شرایط آب و هوایی سخت را نداشتند.
امروزه پدیده حمل و نقل برای بشر بسیار توسعه پیدا کرده و راههای زمینی، هوایی و دریایی در اختیار وی است. هر کدام از این راهها دارای مزایا و معایب خاص خود هستند.
راه هایی هوایی سرعت بالای جابجایی و امنیت سفر را دارند ولی در عوض از نظر هزینه بالا هستند و همچنین برای مسافتهای نه چندان طولانی راههای مناسبی نیستند زیرا استفاده از راههای هوایی نیازمند طی مراحل گوناگون مثل رفتن به فرودگاه چند ساعت قبل از پرواز، تأخیر احتمالی در پرواز . . . می باشند.
راههایی دریایی نیز فقط بین آبهای دنیا امکان پذیر هستند و در خشکی کاربردی ندارند و از اینگونه راهها بیشتر برای محل بار استفاده می شود تا حمل مسافر.
راههای زمینی که بیشتر مردم با آن سروکار دارند انواع مختلفی دارد. یک راه استفاده از خودروهای سبک و سنگین است. استفاده از خودروهای سبک مثل تاکسی یا اتومبیل های شخصی و استفاده از خودروهای سنگین مثل کامیون و تریلر برای حمل بار و اتوبوس و مینی بوس برای حمل مسافر.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   141   142   143   144   145   >>   >