دانلود پروژه مقاله IMSچیست در word
پنج شنبه 95/3/6 2:30 صبح| | نظر

دانلود پروژه مقاله IMSچیست در word دارای 44 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود پروژه مقاله IMSچیست در word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود پروژه مقاله IMSچیست در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود پروژه مقاله IMSچیست در word :
IMSچیست
« شرکت حمل و نقل توکا در سال 1388 موفق به پیاده سازی سیستم مدیریت کیفیت و محیط زیست بصورت یکپارچه مطابق استاندارد ISO9001:2008 وISO14001:2004 و سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی مطابق استاندارد OHSAS18001:2007 و دریافت گواهی نامهIMS از شرکت TUV InterCert آلمان گردید.»
با توجه به یکپارچگی سیستم های مدیریتی در این شرکت گواهینامه بین المللی سیستم مدیریت یکپارچه IMS از سوی شرکت TUV InterCert از کشور آلمان به شرکت حمل و نقل توکا اعطاء شد. دریافت این گواهینامه ها حاصل تلاش مدیران و کارکنان این شرکت در راستاى برآورده سازى الزامات مشترى، ارایه محصولات منطبق با نیاز هاى مشتریان، جلوگیرى از آلودگى محیط زیست و ایمن سازى محل کار براى کارکنان بوده و سبب افزایش سطح رضایت مندى ذینفعان مى شود.این گواهینامه ها که بر مبنای استانداردهای
OHSAS18001:2007 ، ISO9001:2008 ،ISO14001:2004 صادر شده است جهت استقرار حفظ و ارتقای سیستم ها ی مدیریت کیفیت ، محیط زیست و ایمنی و بهداشت شغلی می باشد.
در صدور گواهینامه سیستم مدیریت یکپارچه (IMS) قسمت های امور اداری، بازرگانی و انبار، تعمیرگاه دیزلی، اعلام بار و راهبری و حمل بار، توسط شرکت توف اینترسرت آلمان (TUV InterCert) ممیزی وکلیه واحدهای تابعه و ادارات ستادی موفق به اخذ گواهینامه های سیستم مدیریت یکپارچه (IMS) شدند.
شرکت حمل و نقل توکا توانست با توسعه دامنه سیستم هاى خود گواهینامه تطابق با استانداردهاى بین المللى را اخذ نماید. این گواهینامه ها که بر مبناى استانداردهاى 9001:2008 ISO، 14001:2004 ISO و 18001:2007 OHSAS صادر مى شود، به شرکت هایى اعطا مى شود که توانسته اند در راستاى استقرار، حفظ و ارتقاى سیستم هاى مدیریت کیفیت، محیط زیست و ایمنى و بهداشت شغلى گام هاى مثبتى بردارند، ضمن اینکه هر سال ممیزى مراقبتى براى اطمینان از صحت عملکرد سیستم ها و انطباق با استانداردهاى مذکور برگزار مى شود. استقرار سیستم هاى مدیریتى فوق که هم اکنون در بسیارى از مراکز تولیدى و غیرتولیدى مهم جهان به عنوان یک الگوى اثربخش براى کارکرد و مدیریت فعالیت ها به شمار مى رود، مورد نظر مدیریت شرکت توکا قرار دارد.
این گواهینامه ها که اعتبار آن سه ساله مى باشد، بر مبناى استاندارد هاى ایزو 9001، ایزو 14001 و 18001OHSAS به شرکت هایى اعطا مى شود که توانسته اند در راستاى حفظ و ارتقاى سیستم هاى مدیریت کیفیت، محیط زیست و ایمنى و بهداشت شغلى گام هاى مثبتى برداند، ضمن اینکه هر سال ممیزى مراقبتى براى اطمینان از صحت عملکرد سیستم ها و انتطباق با استانداردهاى مذکور برگزار مى شود. استقرار سیستم هاى مدیریتى فوق که هم اکنون در بسیارى از مراکز تولیدى و غیر تولیدى مهم جهان به عنوان یک الگوى اثر بخش براى کارکرد و مدیریت فعالیت ها به شمار مى رود، همواره مورد نظر مدیریت شرکت توکا قرار داشته است.
وجود اطمینان خاطر در موضوعات مختلف و به هنگام بهره گیری از محصولات و خدمات یکی از خواسته ها و انتظارت ذاتی انسان است. در طی دوره های مختلف پدیدآوری و تکامل محصولات و خدمات متفاوت، سازمان هایی با رسالت بوجود آوردن اطمینان در زمینه های گوناگون تاسیس گردیده و به فعالیت پرداخته اند. با رشد صنعت و پیشرفتهای گسترده در صنوف متفاوت، صدور گواهینامه ها و یا تاییدیه های تخصصی باعث ایجاد اطمینان برای مشتریان و ذی نفعان محصولات و خدمات متفاوت گردیده است.
صدور گواهینامه های ارزیابی انطباق برای محصولات صنعتی به نیمه قرن 19 میلادی باز می گردد که به تدریج در سطح تجارت بین المللی جایگاه خود را تثبیت نموده است. پس از صدور گواهینامه انطباق برای محصولات، رفته رفته مبحث صدور گواهینامه برای فرآیند و سیستم نیز مورد توجه قرار گرفت.
با پدید آمدن الزامات متفاوت صنفی، تجاری و بین المللی، استانداردهای گوناگون برای عملکردها و معیارهای فرآیندها و همچنین ساماندهی سیستم های مدیریت با رویکردهای متفاوت تدوین شدند. این امر باعث گسترش فرهنگ ارزیابی ممیزی فرآیندها و سیستم ها و صدور گواهینامه برای آنها گردید.
سازمان های صادر کننده گواهینامه، سازمان های مستقل حقوقی هستند که در نقاط مختلف دنیا تاسیس گردیده اند و بر حسب گسترش های اقتصادی/ تجاری مناطق عملیاتی متفاوتی را تعریف نموده و با بوجود آوردن شعبات و سازمان های وابسته، به صورت بین المللی فعالیت می نمایند.
خط مشی سیستم مدیریت یکپارچه IMS
شرکت جهاد نصر یزد که در زمینه مدیریت و ارائه خدمات پیمانکاری، در رشته های حمل و نقل، آب و کاوشهای زمینی، ساختمان، تاسیسات و تجهیزات فعالیت دارد، خط مشی خود را در راستای استقرار سیستم مدیریت یکپارچه (IMS ) به شرح ذیل اعلام می دارد.
1- افزایش رضایت مشتریان ( کارفرمایان) از طریق اجرای پروژه ها با کیفیت و قیمت مناسب و تحویل به موقع.
2- بکارگیری نیروی انسانی کارآمد و متخصص بعنوان سرمایه های اصلی شرکت.
3- استفاده از ماشین آلات و تجهیزات مناسب و مواد و مصالح مرغوب جهت اجرای پروژه ها.
4- پایبندی به رعایت الزامات قانونی و تلاش در جهت پیاده سازی استاندارد های جهانی.
5- تلاش در جهت کاهش پیامدهای زیست محیطی ناشی از اجرای پروژه ها.
6- ترویج فرهنگایمنی وبهداشت در مجموعهشرکت از طریق آموزش و افزایش انگیزش کارکنان.
7- تلاش در جهت افزایش ایمنی و بهداشت محیط کار و ماشینآلات از طریق کنترل فعالیتهای خط
رناک و نظارت بر عملکرد پیمانکاران شرکت در راستای کاهش حوادث.
شرکت جهاد نصر یزد استقرار سیستم مدیریت یکپارچه (IMS ) را بعنوان نشانه احترام این سازمان به نوع بشر برگزیده و در این راستا استانداردهای سیستم مدیریت کیفیت ISO 9001:2000 ، سیستم مدیریت زیست محیطی ISO 14001:2004 و استاندارد سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی OHSAS 18001:1999 را بعنوان الگوهای طراحی سیستم مدیریت یکپارچه با حفظ رویکرد برنامه ریزی راهبردی انتخاب نموده است.
مدیریت شرکت بهبود مستمر در تمامی زمینه ها را سر لوحه امور خود قرار داده و در این راستا ازکلیه پرسنل انتظار دارد خود را در بهبود کیفیت اجرای پروژه ها و سایر خدمات ارائه شده سهیم دانسته و بدین منظور مدیر حوزه مدیریت بعنوان نماینده مدیریت، مسئول نظارت و حصول اطمینان از عملکرد صحیح سیستم مدیریت یکپارچه (IMS ) می باشد.
زیرسیستم چند رسانه ای مبتنی بر ( IMS ) IP و مقایسه آن با سیستمهای مختلف
IP Multimedia subsystem
خلاصه :
زیرسیستم چند رسانه ای مبتنی بر پروتکل اینترنت یا (IMS ) استاندارد جدیدی در ارتباطات است که توسط پروژه شراکت نسل سوم یا (3GPP ) تعریف میشود . IMS به صورت یک دید ترکیبی از دو فن آوری از موفق ترین فن آوری های ارتباطات یعنی شبکه های سلولی و اینترنت میباشد . در یکپارچه سازی سرویسهای تعریف شده در IMS کاربران توسط ابزار سلولی خود
قادر به دسترسی به سرویسهای داخل اینترنت به آسانی ، به طور مؤثر ، قابل اعتماد و با قیمت منطقی میباشند . تمامی ارتباطات شبکه براساس پروتکل اینترنت (IP ) میباشد . پیشبرد IMS ما رابه شبکه نسل آتی (NGN ) راهنمائی میکند . این مقاله به بررسی و توضیح ایده و مفهوم فن آوری IMS ، ساختار و پروتکل آن ، اتصــالات ، مفهوم NGN و مثالی از سرویس ارائه شده توسط سیستمهای چندرسانه ای پیام گذاری آورده میشود . (MMS )
اینتـــرنت راه ارتباطـــات را تغییر داد . استفاده از پست الکترونیکی (e – mail ) ، تور جهان گستر (WWW ) ، پیام بلادرنگ (IM ) بطور نمایشی همراه با افزایش مشترکین افزایش یافته است . نیازهای اینترنت تلفنی ، به تقاضای عظیمی تبدیل شده است و تمامی اپراتورها مجبور به پذیرفتن وضعیت شده اند . با تلفن سلولی ، وسیله ای کوچک (موبایل) ، شخص میتواند به هرجا و هروقت زنگ بزند و همه به او زنگ بزنند . حال موبایل فقط برای تماس تلفنی مورد استفاده قرار نمیگیرد ، بلکه عمل انتقال پیام با استفاده از سرویس پیام کوتاه (SMS ) و اکنــــون ، سرویس پیام دهی چند رسانـــه ای (MMS ) به خدمات آن اضافه شدهاند .
3GPP استانداردی برای مفهوم مخابرات آینده که به هدف یکپارچه سازی دو فن آوری ، سیستم جهانی برای ارتباط سیار (GSM ) شبکه سلولی و اینترنت میباشد . روش IMS یکپارچگی این سرویسها به یک روش واحد ، براساس پروتکل اینترنت ، در شبکه های با ساختار دستیابی باز ، استقلال فن آوری دستیابی اساسی ، در میان ابزارهای مختلف ، بصورت همزمان میباشد . این رؤیای شبکه های 3G است که نرم افزارهای همزمان چند رسانه ای را بصورت بی سیم فراتر از هر مرزی تأمین میکند . در آینده شخص میتواند با موبایل 3G با دوست خود مکالمه کند و همزمان دوست او از کامپیوتر خود در یک کافه به یک LAN بی سیم (WLAN ) متصل است و در حین مکالمه e – mail خود را میگشاید یا به صفحات وب نیز سرمیزند .
آنها میتوانند مکالمه دو نفره خود را به یک کنفرانس چند رسانه ای توسط زدن دکمه صحبت کردن که شامل اشخاص دیگر است ، تبدیل کنند . این بخشی از آینده ارتباطات است که توسط IMS قابل تحقق میباشد .
سه دلیل عمده وجود دارد که چرا ما نیاز به برقراری IMS داریم . اولین آنها ، این است که IMS میتواند تمامی انواع مستقل ارتباطات را از هر نوع رسانه ای گرد هم جمع سازد . در آینده مردم میتوانند از هر وسیله ای برای اتصال به وسیله دیگر استفاده کنند . دلیل دوم کیفیت سرویس (QOS ) میباشد . IMS تعیین میکند که چه نوع سرویس استفاده شده است و پهنای باند مناسب آن بسته به سرویس موردنظر تأمین میگردد . دلیل سوم مفهوم شارژینگ میباشد . با IMS تأمین کننده میتواند روش شارژینگ متفاوت براساس سرویس بسازد .
در آینده ، IMS نه تنها به سوی یکپارچه سازی سرویسها ، بلکه به سمت یکپارچه سازی تمامی شبکه های ارتباطی به یک شبکه جهانی میرود . مؤسسه استانداردسازی مخابراتی اروپا (ETSI) یک گروه اصلی به منظور پیشبرد استانداردهای شبکه نسل آتی (NGN ) دارد . گروه ETSI – TISPAN بدنه ای است که هدف آن پیشبرد یک شبکه ارتباطی جهانی مشتمل بر تعداد زیادی زیرسیستم با IMS به عنوان شبکه مرکزی میباشد . هر زیرسیستم میتواند با دیگری توسط آدرس IP آن ارتباط برقرار کند . ETSI – TISPAN NGN اطمینان میدهد که استفـاده کنندگان هر وقت و هرجا میتوانند متصل شوند ، علاوه بر آن موبیلیتی (قابل تحرک بودن) و تغییر مکان زندگی برای کاربران و وسیله هایشان را تأمین میکند و زیرسیستم های جدید مستقیماً میتوانند به آنها متصل شوند . بمنظور ترسیم برخی از سرویسها در IMS و ETSI – TISPAN NGN ، میتوان از MMS به عنوان سرویس آینده ارتباطات استفاده کرد نه برخلاف SMS ، با MMS کاربر میتواند متن همراه با صوت ، عکس و ویدئــو را ارسال کند . MMS بر روی شبکه های IP به مانند شبکه های سوئیچینگ مداری کار میکند . با مفهوم TISPAN NGN در آینده MMS میتواند از ترمینال PSTN بدون توجه به نوع وسیله مورد استفاده ، برای رسیدن به مقصد خود استفاده کند . با این قابلیت انعطاف و کارائی ، MMS یک راهگشای جدید در ارتباطات میباشد .
بخش I معرفی زیرسیستمهای چند رسانه ای مبتنی بر ( IMS ) IP
I . 1 – عناصر ، پروتکل ها و ساختار IMS
3GPP ساختار استاندارد IMS را عنوان کرد . حال بروی نسخه 6 استانداردسازی آن کار میکنند .
بزودی تا پایان سال 2005 نسخه شماره 7 مستقر خواهد شد . شکل زیر عناصر اساسی و ساختار IMS نشان میدهد .
شکل 1 – عناصر اصلی و ساختار IMS
جهت درک مکانیزم اساسی شکل بالا پروتکل های مستقر در IMS بحث میشوند . پنج پروتکل در اینجا وجود دارد :
1-پروتکل ترتیب دهی نشست (SIP ) ، در قسمت کنترل قرار گرفته است . این پروتکل از استقـرار نشست چند رسانه ای استفاده میکند که شامل ایجاد و قرار دادن وظایف بر روی شبکه های IP میباشد . SIP براساس طراحی SMTP و HTTP ساخته شده است . بعداً ما خواهیم دریافت که تقریباً تمامی نرم افزارها در IMS براساس این دو پروتکل بنا شده اند . برقراری اتصال با استفاده از پروتکل SIP در دیاگرام سیگنالینگ که در شکل 2 آمده است ، دیده میشود . SIP قابلیت انعطاف به سرویسهای مراکز در رسانه های مختلف و امکان گردهم آوردن سرویسهای گوناگون در ارتباطات چند رسانه ای چون پیامدهی بلادرنگ ، ارسال جریان ویدئوئی ، چت کردن صوتی و غیره را دارد .
2-Diameter (قطر) در قسمت کنترل و مدیریت قرار گرفته است . این پروتکل جهت تصدیق صحت و صدور اجازه در تعدادی از واسط ها میباشد .
3-پروتکـــل انتقال همزمان (RTP ) و پروتکل کنترل RTP به نام (RTCP ) در قسمت دیتا قرار گرفته و جهت انتقال همزمان رسانه هایی مانند ویدئو کنفرانس استفاده میگردد .
4-ســـرویسهای با سیاست باز مشترک (COPS ) جهت انتقال سیاست های بین نقطه تصمیم گیری سیاست (PDP ) و نقطه اعمال سیاست (PEP ) استفاده میگردد .
5-H . 428 توسط گروههای سیگنالینگ جهت کنترل گره ها در بخش رسانه استفاده میگردد ، به طور مثال جهت کنترل وظایف
y رسانه (MGCF )
شکل 2 – دیاگرام سیگنالینگ SIP
در ایـــن پروتکل ها ، عناصر IMS با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند و سازوکاری را جهت ترتیب دهی نشست براساس SIP برقرار میکنند . بعضی از عناصر IMS عبارتند از :
1-عمل کنترل مکالمه یا نشست (CSCF ) . CSCF گروه اصلی در سیستمهای IMS میباشد . زیرا تمامی فرآیند سیگنالینگ در CSCF اتفاق می افتد . CSCF از 3 قسمت تشکیل گردیده است که هر بخش وظایف مخصوص به خود را داراست .
ترمینال IMS و شبکه IMS کار این بخش مانند سرور پروکسی SIP در باند یا خارج باند است . در P – CSCF تمامی درخواستهای SIP به سوی آدرسهای موردنظر خودش هدایت میشوند . P – CSCF ممکن است شامل عمل تصمیم گیری سیاست (PDF ) باشد . PDF یکی از عناصر IMS است که وظیفه تعیین و مدیریت QOS در تمامی سرویسهای IMS را دارد . بنابراین P – CSCF ممکن است به عنوان یک کنترل کننده QOS رفتار کند و در عین حال اطلاعات شارژینگ را استخراج کند بدلیل اینکه هر دو وظیفه درون PDF قرار دارند . P – CSCF میتواند در شبکه خودی و یا شبکه مقابل قرار گرفته باشد .
CSCF بازپرسی یا (I – CSCF ) : I – CSCF وظیفه یک سرور پروکسی SIP مرتبط با بخشهای مدیریتی را برعهده دارد . با SLF مرتبط و براساس HSS در پروتکل Diameter به جهت بازیابی مکان کاربر ، در جائی که کاربر قرار دارد ، میباشد . بنابراین اطلاعات مسیریابی میتواند جمع آوری گردد .
ICSCF شامل gateway مخفی سازی توپولوژی شبکه داخلی (THIG ) میباشد ، که وظیفه آن کد کردن پیامهای SIP و اطلاعات راجع به دومین و نامهای DNS است . I – CSCF در شبکه خودی قرار دارد ، اما در بعضی موارد خاص میتواند در شبکه مقابل هم قرار بگیرد.
CSCF نشست یا (S – CSCF ) : S – CSCF یک وظیفه اصلی به عنوان ثبت کاربر دارد . هرکدام از پیامهای SIP که به شبکه IMS وارد و از آن خارج میشود ، توسط S – CSCF بازرسی میگردد و S – CSCF عامل HSS را بسته به مشخصات کاربر چک میکند که از چه سرویسهایی میتواند استفاده کند . بعد از آن ، ارتباط با سرور نرم افزار (AS ) جهت برقراری سرویس براساس پیامهای SIP ، برقرار میگردد . به این دلیل است که S – CSCF به HSS و AS متصل است . S – CSCF همیشه در شبکه خودی قرار دارد .
2-سرور نرم افزار (AS ) : AS یکی از عناصر SIP است که وظیفه آن جایدهی و فعال کردن سرویسها میباشد . AS دارای سه نوع سرور است :
SIPAS : جهت جایگزینی و فعال کردن سرویسهای چندرسانه ای IP
دستیابـــی به سرویس به صورت باز – سرور توانائـی سرویس (OSA – SCS ) OSA – SCS واسطی جهت سرور برنامه های OSA میباشد .
وظیفه سوئیچ کردن سرویس چندرسانه ای (IM – SSF ) : توسط IMS جهت استفاده مجدد تمام سرویسهایی که قبلاً بوجود آمده در شبکه GSM میباشد .
3-سرور مشترکین خانه ای (HSS ) : HSS بخش مرکزی اطلاعات مربوط به مشترک میباشد . شامل مکان کاربر ، اطلاعات کاربر ، قسمت امنیت ، و S – CSCF میباشد که برای کاربر ایجاد گردیده است .
4-وظیفه مکان مشترک (SLF ) : SLF جهت تطبیق نقشه کاربر به HSS بکار میرود .
5-وظیفه منبع رسانه (MRF ) : MRF منبعی از رسانه را جهت شبکه خانه ای تأمین میکند و در همان زمان یک کـــــد انتقالی بین کد کننده ها و دیکدکننده های مختلف دیگر نرمافزاری رد و بدل میکند .
6-وظیفه کنترلGateway مربوط به تغییر مسیر (BGCF ) :
BGCF برای وظایف مسیردهی براساس شماره PSTN در یک ارتباط از مدار قدیمی CSPSTN به شبکه IMS استفاده میگردد . این بخش یک Gateway از نوع PSTN / CS در همان شبکه و نیز شبکه مناسبی بین دومین های CS انتخاب میکند .
7-گیت وی PSTN / CS : شبکه IMS دارای Gateway های متعددی به دومین CS جهت قادر ساختن آن به برقراری ارتباط یا دریافت مکالمه از شبکه تلفن شهری (PSTN ) یا ISDN میباشد . این گیت وی ها عبارتند از :
GW مربوط به سیگنالینگ ، که واسطی در طرح سیگنالینگ از شبکه IMS به دومین CS است .
GW کنترل وظایف (MGCF ) نقطه مرکزی گیت وی PSTN / CS است .
گیت وی رسانه (MGW ) : واسط بخش رسانه از شبکه IMS به شبکه PSTN / CS است و در مورد ترمینال IMS کد کننده و دی کد کننده شبکه PSTN / CS را حمایت نمیکند . MGW این کار را انجام میدهد .
I . 2 – برقراری نشست و ثبت کردن در IMS
به منظور درک مفهوم برقرارسازی نشست در IMS اول مفهوم شبکه خودی و شبکه میزبان توضیح داده میشود . برگرفته از شبکه GSM ، شبکه IMS از همان مفهوم برای شبکه خود استفاده میکند . شبکه خودی (Home ) به معنای این است که کاربر در پوشش شبکه خود میباشد . بنابراین از زیرساخت آن اپراتور بهره میبرد . در حالت دیگر ، گاهی یک کاربر بایستی به کشور یا منطقه دیگری مسافرت کند که در آنجا زیرساخت اپراتور خودش وجود ندارد . در این مورد کاربر بایستی از زیرساخت اپراتور دیگر استفاده کند . این مورد ، به نام سناریوی رومینگ شناخته میشود و کاربر در شبکه میزبان (Visited ) قرار دارد .
تمام عناصر IMS به جز P – CSCF در شبکه خودی قرار دارند . برقراری نشست در IMS براساس
شکل 3 صورت میپذیرد .
شکل 3 – مفهوم برقراری نشست در IMS
شکل 4 چگونگی جریان دیتا در شبکه IMS را بیان میکند . در اولین مرحله (نقطه 1) سیگنال به عنوان اولین اتصال در شبکه IMS به سوی P – CSCF جریان پیدا میکند .
پیام SIP به سمت I – CSCF میگذرد به صورتیکه مکان کاربر (نقطه 2) توسط SLF و HSS مشخص گردد ، همچنین در این مرحله نوع سرویس درخواستی کاربر تشخیص داده میشود . سپس I – CSCF یک S – CSCF مناسب وابسته به اطلاعات دریافتی قبل (نقطه 3) را انتخاب میکنـــد . S – CSCF مشخصات کاربر را از HSS دریافت و ثبت میکند و تصمیم میگیرد که یک کاربر از سرویس درخواستی خود میتواند استفاده کند یا خیر (نقطه 4) . در نقطه 5 ، S – CSCF از دریافت کننده دعوت میکند که به نشست ملحق گردد . نقطه 6 عبور جریان دیتا همزمان با برقراری ارتباط را به ما نشان میدهد . دیتا به چند پکت تقسیم میگردد . دیتا با استفاده از TCP یا UDP منتقل میگردد . TCP برای انتقال دیتا بصورت بسیار مطمئن استفاده میگردد بخاطراینکه TCP به هر پکت
دیتا یک Index میدهد قابلیت اطمینان آن بیشتر است . TCP کاربر را از رسیدن دیتا به مقصد صحیح مطمئن میسازد .
شکل 4 – جریان عبور دیتا و سیگنال در IMS
دیاگرام سیگنالینگ از ثبت نشست بالا میتواند به شکل زیر استخراج گردد :
شکل 5 – دیاگرام سیگنالینگ در نشست IMS
I . 3 – رومینگ در IMS
وقتی که یک کاربر IMS در رومینگ قرار دارد ، میتواند یک مکالمه را با ارسال پیام Invite از طریق SIP برقرار کند که این مکالمه از ترمینال IMS به سمت P – CSCF شبکه میزبان انجام میپذیرد . توسط P – CSCF پیام دعوت SIP به سوی I – CSCF شبکه خودی هدایت میگردد و دوباره به کلاس مربوطه S – CSCF در شبکه خودی تماس گیرنده هدایت میگردد . S – CSCF ترمینال مقصد را با آدرس IP وابسته که در HSS پیدا کرده جابجا میکند و ترمینال سمت مقصد مکالمه را دریافت میکند .
اگرام سیگنالینگ کامل برای این مورد در شکل پائین نشان داده شده است :
شکل 6 – دیاگرام سیگنالینگ رومینگ در IMS
I . 4 – شناسائی کاربر IMS
IMS بایستی قــــادر به شناسایی مشترکین خود از دیگر مشترکین باشد ، درست همانند PSTN که هــر مشترک توسط یک شماره تلفن منحصربفرد شناسایی میگردد . IMS دو روش جهت شناسایی کاربر دارد . اول هویت خصوصی کاربر ، یک ID منحصربفرد به هر مشترک IMS میدهد . همچنین ممکن است که یک مشترک دو هویت خصوصی کاربر داشته باشد . مانند یک شخص که دارای دو سیم کارت موبایل است . هویت خصوصی کاربر تشکیل شده است از مشخصه دستیابی شبکه
(NAI ) به شکل Username @ Operator . COM و هویت خصوصی کاربر در یک سیم کارت درست شبیه به موبایل در سیستم GSM ذخیره شده است . راه دوم مشخص کردن کاربر استفاده از هویت عمومی کاربر میباشد . هر هویت خصوصی کاربر میتواند چند هویت عمومی کاربر داشته باشد بطوریکه یک کاربر میتواند از (هویت عمومی کاربر) های متفاوتی برای سرویسهای متفاوت استفاده کند . در 3GPP نسخه 6 ، همچنین میتوان 2 یا چند هویت خصوصی کاربر برای دربرگرفتن یک هویت عمومی کاربر را درنظر گرفت . جهت اتصال به ترمینال دیگر IMS هویت خصوصی کاربر از مشخص کننده منبع
متحدالشکل SIP یعنی URI بهره میبرد . فرم SIPURI به شکل زیر مشخص میگردد :
Sip + ( Country code ) – ( region code ) – ( operator code ) – ( unique sequence no ) @ operation . COM
در مورد متصل شدن به ترمینال PSTN یا دریافت مکالمه از ترمینال PSTN ، ترمینال IMS از شکل TELURI جهت برقراری یک ارتباط استفاده میکند .
TELURI به شکل زیر مشخص میشود :
Tel : + (country code ) – ( region code ) – ( operator code ) – ( unique sequence no )
ارتباط بین شناسه خصوصی کاربر و شناسه عمومی کاربر در پائین شکل شماره 6 آمده است :
شکل 7 – شناسه کاربر در IMS
II
. شبکه نسل آتی NGN
II . 1 – رابطه TISPAN با NGN
TISPAN (سرویسهای همگرای مخابراتی و اینترنتی و پروتکل هایی برای شبکه سازی پیشرفته) یک گروه کاری در انستیتوی استانداردهای مخابراتی اروپا (ETSI ) میباشد که روی توسعه استانداردهای مفاهیم آینده شبکه های مخابراتی به نام شبکه های نسل آتی (NGN ) کار میکند .
برخی موارد NGN که درTISPAN بحث میشوند . عبارتند از : سرویسها ساختار ، پروتکل ، امنیت شبکه ، QOS ، قابلیت تحرک در شبکه های ثابت و یکپارچه سازی با فن آوری شبکه های موجود TISPAN بطور تنگاتنگی با 3GPP وابسته میباشد ، که بدنه استانداردسازی IMS میباشد ، که وابسته به موارد استفاده آن در هسته شبکه است . تا این زمان ، در نسخه 1 TISPAN NGN ، ساختار و برخی قسمتهای عناصر شبکه ها مشخص گشته و جنبه های دیگر در کمیته بحث میگردند .
ETSI – TISPAN پیش فرض را برای ساختار NGN به عنوان یک شبکه ارتباطی که تمامی مــوارد سرویسهای چند رسانه ای را پوشش میدهد مشخــص کرده اند ، در تمامی شبکه های ثابت یا موبایل ، کار بر روی شبکه IP جهت حمل محتویات اطلاعات ، توسط یک مکانیزم کنترل وظایف که وابسته به وظیفه انتقال میباشد کنترل میشود .
تمام شبکه ، شامل PSTN ، اینترنت بر DSL ، WLAN ، UMTS و شبکه های GSM بخشی از شمای NGN هستند . بنابراین مشخصه های گوناگونی دارند ، از قبیل :
چند – پروتکل : تحت پوشش بسیاری پروتکل ارتباط حمایت میشود ، بخصوص پروتکل باز اینترنت مانند HTTP ، SMTP ، WAP و غیره .
چند – سرویس : توسط انواع زیادی از سرویسها میباشد شامل Streaming ، پیام بلادرنگ ، اینترنت تلفنی ، Push – to – talk و غیره .
چند – دسترسی : از هر نوع شبکه قابل دسترسی است از قبیل : ثابت و موبایل ، شامل IMS به عنوان هسته شبکه ، GSM ، ISDN / PSTN ، WLAN و غیره .
شبکه های IP قابل اعتماد ، قابل اطمینان و امن .
ساختار NGN از دید نسخه 1 ETSITISPAN در شکل 8 نشان داده شده است :
شکل 8 – ساختار ETSI – TISPAN NGN
ETSI – TISPAN NGN زیرسیستمهای جدید دیگر را قادر میسازد تا به شبکه ملحق شوند . با اتصال پروتکل باز ، الحاقیه زیر سیستمهای جدید جهت رسیدن به اهداف جدید در آینده انجام میگردند . همانطور که در شکل 8 دیده میشود IMSC بخشی از زیرسیستمها در TISPAN – NGN و نسخه 6 IMS که توسط ETSI – TISPAN به عنوان هسته شبکه جهت اتصال آن به زیرسیستمهای دیگر میباشد با چند ویژگی اضافی از نسخه 7 IMS و خود ETSITISPAN این مهم قابل تحقق است . تمامی اتصالها با استفاده از IP انجام میشود و توسط عناصر اصلی در NGN کنترل میشوند . زیرسیستمهای الحاق شبکه ( NASS ) و زیرسیستمهای کنترل منابع و پذیرش (RACS )
II . 2 – NASS و RASS
NASS برای قرار گرفتن IP ترتیب داده شده است . به عنوان سرور DHCP همانند LAN عمل میکند . هر عنصر در هر زیرسیستمی ابتدا به NASS دسترسی پیدا میکند که آدرس IP درنظر گرفته شده را درخواست کند . بنابراین سرویس TISPAN – NGN را میتوان در این مورد بکار برد .
وظیفه دوم NASS جهت رمزگذاری و تأئیدیه دادن میباشد . رمزگذاری باتوجه به مشخصات کاربر در HSS IMS انجام میپذیرد . برای هر درخواست سرویس از یک ترمینال زیرسیستم در NGN ، NASS ابتدا در پایگاه داده های کاربر جهت رمز دادن به ترمینال این مطلب که آیا میتواند از سرویس خواسته شده استفاده کند ، را بررسی میکند . دادن تأئیدیه در لایه IP انجام میپذیرد ، کار آن مشخص کردن آدرس برای اتصال سرویس خواسته شده میباشد . NASS محل حضور سرویس را پیدا میکند و بنابراین NGN میتواند مشخص کند که از اتصال داخلی استفاده کند و یا اینکه بایستی از طریق رومینگ به آدرس IP تعیین شده ترمینال برسد . در نسخه 1 ، ETSITISPAN ساختار NASS در شکل 9 مشخص گردیده است اما چگونگی کارکرد مبسوط آن هنوز توضیح داده نشده است .
شکل 9 – ساختار NASS در نسخه ETSI – TISPAN

دانلود پروژه مقاله آشنایی با سلول های عصبی و انواع آن در word
پنج شنبه 95/3/6 2:29 صبح| | نظر

دانلود پروژه مقاله آشنایی با سلول های عصبی و انواع آن در word دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود پروژه مقاله آشنایی با سلول های عصبی و انواع آن در word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود پروژه مقاله آشنایی با سلول های عصبی و انواع آن در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود پروژه مقاله آشنایی با سلول های عصبی و انواع آن در word :
آشنایی با سلول های عصبی و انواع آن
بافت عصبی در واقع از مجموعهای از سلولهای عصبی یا نورون و سلولهای گلیا تشکیل شده است. نورونها دارای اشکال و اندازههای مختلفی میباشند. با این حال هر نورون از سه قسمت پریکاریون ، اکسون و دندریت تشکیل شده است. اکسون غالبا استطاله واحدیست ولی گاهی دارای زواید جانبی به نام کلاترال میباشد.
دستگاه عصبی (Nervous system) از دو نوع سلول تشکیل شده است:
*سلول عصبی بنام نورون (Neuron) که واحد عملی دستگاه عصبی است
*سلول غیر عصبی بنام نوروگلیا (Neuroglia) یا گلیوسیت (Gliocyte) که سلول پشتیبان محسوب می شود
سلول عصبی
سلول عصبی، واحد دستگاه عصبی میباشد. به هر سلول عصبی یک نورون میگویند. هر نورون از سه قسمت تشکیل شده که شامل: جسم سلولی و دو زایده به نامهای دندریت و آکسون میباشد.
اجزای یک نورون
هر نورون از دو قسمت تشکیل می گردد:
*جسم سلولی (پریکاریون یا سوما) یا تنه سلولی که شامل هسته و سیتوپلاسم است
*زوائد یا استطاله ها بنام دندریت و آکسون. هر نورون می تواند چندین دندریت داشته باشد ولی یک آکسون دارد.
اندازه پریکاریونها متفاوت است (بین 4 الی 135 میکرون) اشکال آن کروی ، ستارهای ، هرمی و گاه گلابی است. احتمالا در قشر مخ تنها 14 میلیارد نورون وجود دارد. نورونها معمولا دارای هستههای درشتاند که درون آنها یک یا چند هستک وجود دارند.
نورونها علاوه بر اندامک های متداول سیتوپلاسمی مانند دستگاه گلژی ، میتوکندری دارای ویژگیهایی نیز میباشند مانند وجود ذرات نیسل در پریکاریون و دندریتهاست که اجسامی بازوفیلیک محسوب میشوند. مقدار این ذرات در سلولهای حرکتی بیش از سلولهای حسی است. ویژگی دیگر وجود تارهای نوروفیبریل در سیتوپلاسم دندریتها و اکسونهاست. اعتقاد بر این است که نورفیبریلها به انتقال مواد مثل یونها و متابولیتها کمک میکنند.
نورونها گاه محتوی رنگدانههایی میباشند مانند ملانین در هسته سیاه واقع در مغز میانی و یا رنگدانههای محتوی آهن در هسته گلوبوس پالیدوس و همچنین در هسته قرمز. جایگاه پریکاریون نورونها و یا فقط پریکاریون آنها اغلب به صورت متراکم داخل گرههای عصبی یا گنگلیونها قرار دارند. این گرهها هم در سیستم عصبی محیطی به نام گانگلیونهای حسی نخاعی- مغزی و با گنگلیونهای حرکتی احشایی و هم درون سیستم عصبی مرکزی به نام هسته وجود دارند.
آکسون (Axon): آکسون پیام عصبی را از جسم سلولی خود دور می کند. طول یک آکسون ممکن است کوتاه یا بلند باشد (مثلا می تواند از چند میکرون تا یک متر متغیر باشد). گاهی شاخه یا شاخه هایی از یک آکسون به عنوان شاخه های جانبی (کولترال) خارج می شوند (مثلا در نورون های هرمی قشر مغز).
دندریت (Dendrite): دندریت یا دندریت ها، سیگنال عصبی را به طرف جسم سلولی هدایت می کند .این زوائد اصولا کوتاه هستند ولی گاهی بلند بوده که در این موارد ازلحاظ ساختمانی شبیه آکسون می باشند.
هر نورون، میتواند دارای یک یا چند دندریت باشد، اما فقط میتواند یک آکسون داشته باشد.
پایانه اکسون (axon terminal): به قسمت انتهایی اکسون گفته می شود که دارای ویزیکول هایی است که در آن ها نوروترانسمیترهای مختلف وجود دارد. نوروترانسمیترها موادی هستند که در موقعی که پتانسیل عمل به سلول عصبی می رسد آزاد می شوند که در ادامه بیشتر به آن ها می پردازیم.
جسم سلولی نورون، حاوی هسته و سیتوپلاسم است. وظیفه دندریت، هدایت تحریکات وارده به عضو، به طرف جسم سلولی است.
وظیفه آکسون، هدایت این تحریکات از جسم سلولی به طرف نرونهای دیگر یا عضو گیرنده حرکت میباشد.
جسم سلول عصبی در مغز یا نخاع قرار دارد. از جسم هر سلول عصبی تعداد زیادی رشته های کوتاه خارج میشود که به آن دندریت Dendrite میگویند. کار دندریت ها انتقال پیام بین سلول های عصبی است یعنی پیام عصبی را از یک سلول به سلول دیگر منتقل میکند.
همچنین از هر سلول عصبی یک رشته طویل و طولانی خارج میشود که به آن آکسون Axon میگویند. از یک سلول عصبی حسی که در نخاع وجود دارد یک آکسون خارج میشود که به اندام حسی میرسد بطور مثال از یک سلول حسی که در نخاع کمر وجود دارد یک رشته آکسون خارج شده که به پوست نوک انگشت شست پا رسیده و حس آنجا را تامین میکند.
پس یک رشته آکسون میتواند بسیار طولانی و حتی بیش از یک متر باشد با این حال بسیار نازک بوده و با چشم غیر مسلح دیده نمیشود.
این ساختارهای درختمانند و رشتهای سلولهای عصبی یا “نورونها” هستند.
این سلولهای به شدت نامتقارن دارای یک تنه اصلی به نام “آکسون” و مجموعهای بازوهای شاخهمانند باریک به نام “دندریتها” هستند.
نورونها دندریتهایشان را به نوک آکسونهای سلولهای عصبی دیگر متصل میکنند تا شبکههای عصبی را تشکیل دهند. برخی از شبکههای عصبی، مانند آنهایی که مسئول بازتاب عصبی پرش زانو هستند نسبتا سادهآند و اتصالات معدودی دارند. شبکههای عصبی دیگر مانند آنهایی که در مغز هستند، بسیار پیچیدهاند.
در مورد سلول حرکتی هم همینطور است. بطور مثال از یک سلول عصبی حرکتی که در نخاع گردن وجود دارد یک رشته آکسون خارج شده که پس از طی مسیری طولانی به عضله کف دست رفته و موجب حرکت شست دست میشود. پس این تک رشته آکسون میتواند بسیار طولانی باشد ولی در عین حال آنقدر نازک است که فقط با میکروسکوپ دیده میشود. هزاران و میلیونها آکسون در کنار هم قرار میگیرند تا یک عصب را درست کنند. این عصب که در واقع دسته ای از آکسون ها است با چشم دیده میشود.
دورتادور هر آکسون را در طول مسیرش سلول هایی میپوشانند که به آنها سلول شوان Schwann cell میگویند. در هر یک میلیمتر طول هر آکسون حدود ده سلول شوان وجود دارد. اینها سلول های محافظ عصب هستند.
این سلول ها صفحه هایی را درست میکنند که به آن میلین Myelin میگویند. میلین مانند یک چسب نواری که دور حلقه مرکزی پیچیده شده دور آکسون میپیچد و به همین خاطر به آن غلاف میلین هم میگویند. وظیفه سلول شوان و غلاف میلین محافظت از آکسون و کمک به کارکرد و فعالیت صحیح آن است.
برحسب تعداد زواید، نورونها را به سه گروه تقسیم میکنند:
انواع نورون ها ازنظر شکل و ساختار
*نورون یک قطبی (Monopolar neuron): ابتدا یک زایده خارج می گردد که خود به دو شاخه تقسیم می شود. این دو شاخه ازنظر ساختمانی شبیه آکسون هستند. یکی از شاخه ها پیام عصبی را به جسم سلولی منتقل می کند (به عنوان دندریت) و دیگری پیام را از جسم سلولی دور می کند (به عنوان آکسون).
نورون های حسی دارای دندریت بلند و آکسون کوتاه هستند. دندریت این نورون ها ازنظر ساختمانی شبیه آکسون است.
به این نورون ها، نورون های یک قطبی کاذب نیز می گویند. مثلا می توان به نورون های گانگلیون (عقده) ریشه خلفی اعصاب نخاعی اشاره کرد که به عنوان نورون های حسی، پیام های عصبی محیط را به نخاع منتقل می کنند.
*نورون دو قطبی (Bipolar neuron): دندریت و آکسون از دو قطب جسم سلولی خارج می شود (همانند نورون های دو قطبی شبکیه چشم)
*نورون چند قطبی (Multipolar neuron): دارای دندریت های فراوان و یک آکسون است (مانند نورون های پورکنژ مخچه، نورون های شاخ قدامی نخاع و نورون های هرمی در قشر مغز)
انواع نورون ها از نظر عملکرد
انواع نورون ها ازنظر عملکرد تقسیم بندی نورون ها برطبق عملکرد عبارتنداز:
*نورون حسی یا آوران (Sensory, or Afferent neuron):
این نورون ها، پیام های عصبی را به طرف دستگاه عصبی مرکزی می برند. نورون های حسی محیطی را نورون های آوران اولیه (Primary afferent neurons) می نامند.
نورونهای حسی یا آوران، تحریکات را از اعضای بدن به نخاع و یا مغز منتقل میکنند.
*نورون حرکتی یا وابران (Motor, or Efferent neuron):
نورونهای وابران، دستورها را از نخاع و یا مغز به اعضای بدن برمیگردانند. یعنی پیام های عصبی را از دستگاه عصبی مرکزی به سمت محیط هدایت می کنند (یعنی به عضلات صاف، اسکلتی و قلبی یا غدد). نورون های سیستم اتونوم (سمپاتیک و پاراسمپاتیک) حرکتی هستند. در مواردی، نورون هایی که وارد قسمت خاصی از دستگاه عصبی مرکزی می گردند، اصطلاح نورون های آوران و درارتباط با نوروهایی که از آن خارج می شوند عنوان نورن های وابران بکار می رود (مثلا نورون های آوران و وابران مخچه).
*نورون های رابط یا ارتباطی (Connector, or association neuron) یا نورون بینابینی یا واسطه ای (Interneuron):
نورون هایی هستند که وظیفه آنها ارتباط نورون ها با یکدیگر در سیستم عصبی است. به عنوان مثال می توان به بسیاری از نورون های واسطه ای در طناب نخاعی، مخچه و قشر مغزاشاره کرد. نورون های واسطه ای ممکن است مهاری یا تحریکی باشند.
نورونهای رابط، کلا تحریکات یا دستورها را از یک نرون به نرون دیگر انتقال میدهند.
سیناپس
انتقال هر تحریک یا دستور از یک نورون به نورون دیگر، در محل خاصی که دو نورون با هم تماس حاصل میکنند انجام میشود. محل ارتباط دو نورون را «سیناپس» گویند.
پس سیناپس، محل تبادل اطلاعات از اکسون یک نورون به دندریت نورون دیگر سیناپس نامیده می شود. به خاطر داشته باشید که تبادل اطلاعات سلول های عصبی به هم از طریق این قسمت هاست.
انواع سیناپس :
عبارتند از :
الف ) سیناپس الکتریکی
ب ) سیناپس شیمیایی
در کتاب سیناپس شیمیایی مطرح گردیده است ( بیش از 90 درصد سیناپس ها )
اجزاء سیناپس عبارتند از:
1-نورون پیش سیناپسی : نورونی که پیام را از طریق پایانه اکسونی خود منتقل می کند
2-فضای سیناپسی : فاصله کمی که بین پایانه اکسونی و سلول دریافت کننده وجود دارد.
3-نورون یا سلول پس سیناپسی : دریافت کننده پیام عصبی
4-انتقال دهنده عصبی : ماده ای شیمیایی که باعث ارتبااط نورون پیش سیناپسی و پس سیناپسی می گردد. مانند استیل کولین در ماهیچه ها و گلوتامات در مغز .
مراحل انتقال پیام عصبی در محل سیناپس : هنگامیکه جریان عصبی به پایانه اکسونی نورون پیش سیناپسی می رسد ، وزیکول های محتوی انتقال دهنده ها با غشای سلول آمیخته می شوند و مولکول های انتقال دهنده به فضای سیناپسی آزاد و به گیرنده های موجود در غشاء نورون پس سیناپسی متصل و سبب تغییر پتانسیل الکتریکی آن می شوند. این تغییر ممکن است در جهت فعال کردن یا مهار کردن نورون پس سیناپسی عمل کند.
در سیناپس سیگنال الکتریکی تبدیل به سیگنال شیمیایی (نوروترانسمیترها) می شود. این نوروترانسمیترها به شکاف سیناپسی (فاصله کوچک بین دندریت و اکسون) ریخته می شوند و به دندریت سلول مجاور می رسد و این انتقال ادامه پیدا می کند.
انتقال سیناپسی به زبان دیگر
وقتی یک تکانه عصبی به انتهای آکسون میرسد، این تکانه میتواند به سلول دیگری منتقل شود. محل ارتباط یک نرون با سلول دیگر سیناپس نامیده میشود. در محل سیناپسها به طور معمول نرونها به یکدیگر یا سلولهایی که توسط آنها تحریک میشوند، نمیچسبند، بلکه بین آنها فاصلهای وجود دارد که شکاف سیناپسی نامیده میشود.
در یک سیناپس، نرون انتقال دهنده پیام عصبی سلول پیش سیناپسی و سلول دریافت کننده سلول پس سیناپسی نامیده میشود. بیشتر تکانههای عصبی به وسیله مولکولهایی به نام پیامرسان عصبی از خلال شکاف سیناپسی منتقل میشوند. پیامرسانهای عصبی به وسیله نرونها تولید و درون ریزکیسههایی به نام وزیکول ذخیره میشوند. پیامرسانهای عصبی انواع گوناگونی دارند و به روشهای مختلفی عمل انتقال دهندگی خود را انجام میدهند. برای مثال در ماهیچههای انسان پیامرسان عصبی اصل ی استیل کولین است، در حالی که در مغز گلوتامات پیامرسان اصلی است.
طرز عمل یک سلول عصبی:
وقتی نورون توسط یک محرک تحریک می شود این پیام توسط دندریت ها که به صورت شاخه شاخه هستند دریافت می شود. این پیام توسط دندریت به جسم سلولی یا soma مخابره می شود. هسته پاسخ مناسب را به اکسونها می دهد. این پاسخ به صورت یک پالس الکتریکی بوده که توسط کانال های سدیم و پتاسیم ایجاد می شود( پمپ سدیم).این پالس به انتهای اکسون می رسد.
فیلم: طرز عمل یک سلول عصبی
رهایی پیامرسانهای عصبی
تکانه عصبی باعث رهایی پیامرسان عصبی از نرون پیش سیناپسی به شکاف سیناپسی میشود. وقتی پتانسیل عمل به انتهای آکسون نرون پیش سیناپسی میرسد، وزیکولهای حاوی پیامرسان عصبی به غشای پلاسمایی این سلول متصل و در آن ادغام میشوند.
در نتیجه پیامرسانهای عصبی به درون فضای شکاف سیناپسی رها میشوند. وقتی این مولکولها در شکاف سیناپسی منتشر شدند و به سلول پس سیناپسی رسیدند، باعث تغییر نفوذ پذیری غشای این سلول به یونها میشوند.
بعضی از پیامرسانها به گیرندههای پروتئینی ویژهای که بر سطح سلول پس سیناپسی وجود دارند، متصل میشوند. در بعضی سلولها مجاری یونها زمانی باز میشوند که پیامرسان عصبی به این گیرندههای پروتئینی متصل شوند.
در واقع این گیرندهها خود مجاری عبور یونها هستند. این مجاری را مجاری حساس به مولکول مینامند. باز بودن یا بسته بودن این نوع مجاری به اتصال مولکول خاصی (برای مثال، پیام رسان عصبی) وابسته است.
پیامرسان عصبی باعث تحریک فعالیت سلول پس سیناپسی میشود یا فعالیت آن را مهار میکند. برای مثال وقتی پیامرسان عصبی، دریچه مجاری حساس به مولکول را باز میکند، یونها از خلال غشای پلاسمایی سلول پس سیناپسی جا به جا میشوند. این واقعه باعث میشود پتانسیل غشای سلول پس سیناپسی بسته به بار یونی که وارد این سلول یا از آن خارج میشود، تغییر کند. اگر یونهای مثبت وارد نرون پس سیناپسی شوند، ممکن است پتانسیل عمل تشکیل شود (تحریک).
از طرف دیگر، اگر یونهای مثبت از سلول خارج شوند یا یونهای منفی وارد آن شوند، ممکن است جلو تشکیل پتانسیل عمل گرفته شود (مهار).
دوپامین باعث تحریک تکانه عصبی میشود. این پیام رسان عصبی دریچه سدیم را باز میکند.
گابا تکانه عصبی را مهار میکند. این پیام رسان عصبی دریچه پتاسیم را باز میکند. همه پیامرسانهای عصبی که به شکاف سیناپسی آزاد میشوند، به گیرندههای پروتئینی متصل نمیشوند.
پیامرسانهایی که مورد استفاده قرار نمیگیرند، برای همیشه در شکاف سیناپسی باقی نمیمانند. در واقع، بیشتر پیامرسانهای عصبی پس از رهایی از شکاف سیناپسی پاک میشوند.
بسیاری از نرونهای پیش سیناپسی پیامرسانهای عصبی را باز جذب میکنند و دوباره از آنها استفاده میکنند. علاوه بر این، پیامرسانهای عصبی به وسیله آنزیمهای شکاف سیناپسی نیز تخریب میشوند. تخریب و باز جذب پیامرسانهای عصبی باعث میشود سلولهای پس سیناپسی بیش از اندازه تحریک نشوند.
فعالیت نورون :
بین دو سمت غشای نورون اختلاف پتانسیل الکتریکی وجود دارد .
پتانسیل آرامش: اختلاف پتانسیل الکتریکی بین دو سمت غشاء در حالتی که نورون در حال فعالیت عصبی نمی باشد.
نکته : درهنگام پتانسیل آرامش ، پتانسیل درون سلول نسبت به بیرون آن منفی می باشد که علت آن به قرار زیر است. بطور معمول غلظت یون سدیم در خارج از داخل بیشتر و غلظت پتاسیم در داخل بیشتر از خارج است ، بنابراین سدیم بر اساس شیب غلظت ( انتشار ) تمایل به ورود به داخل و پتاسیم تمایل به خروج دارد ، اما بعلت اینکه یون هیدراته پتاسیم نسبت به سدیم کوچکتر است ، نفوذپذیری غشا ء نسبت به پتاسیم در حالت استراحت بیشتر از سدیم خواهد بود. بنابراین تعداد یون های مثبتی (یون پتاسیم ) که از نورون خارج می شود بیشتر از یون های مثبتی ( یون سدیم ) است که وارد آن می گردد در نتیجه بارهای منفی درون نورون خود را نشان می دهند.
نکته : اگر این فرآیند دائما اتفاق بیفتد تراکم پتاسیم داخل به شدت کاهش یافته و سدیم درون سلول انباشته خواهد گردید، سلول برای رفع این مشکل از پمپ سدیم-پتاسیم کمک می گیرد.
پمپ سدیم –پتاسیم : پروتئینی در غشاء که با مصررف ATP (انرژی ) یون های سدیم را به خارج و پتاسیم را به داخل نورون می راند و باعث می گردد که اختلاف غلظت یون های سدیم و پتاسیم در دو سمت غشاء حفظ گردد.( حفظ حالت اولیه )
پتانسیل عمل : تغییر ناگهانی و شدید اختلاف پتانسیل بین دو سمت غشاء که طی آن در زمان بسیار کوتاهی پتانسیل داخل نسبت به خارج مثبت تر می شود و بلافاصله به حالت اول بر می گردد. ( منفی شدن داخل )
مراحل پتانسیل عمل : عبارت است از :
1-باز شدن کانال های دریچه دار سدیمی و ورود سدیم به داخل نورون که باعث مثبت شدن داخل می گردد.
2-بسته شدن کانل های سدیمی ، و باز شدن کانال های دریچه دار پتاسیمی که باعث خروج یون های پتاسیم از داخل نورون می گردد و نتیجه آن منفی شدن داخل نورون است
3- بسته شدن کانال های دریچه دار پتاسیمی و باز گشت پتانسیل غشا به حالت استراحت
نکته : بعد از پتانسیل عمل ، فعالیت بیشتر پمپ سدیم – پتاسیم سبب بازگشت غلظت یون های سدیم و پتاسیم در دو سمت سلول به حالت اولیه می گردد.
–
تصویر بزرگتر
انتقال پیام عصبی
وقتی محرکی باعث دپلاریزه شدن نقطهای از غشای آکسون شود، دریچههای حساس به ولتاژ باز میشوند و در آن نقطه از غشای آکسون پتانسیل عمل شکل میگیرد. زمانی که ولتاژ غشا از mV 70- به mV 40+ میرسد ظرف هزارم ثانیه جریانی از Na + از طریق مجاری باز شده به درون سلول انتشار مییابد.

دانلود پروژه مقاله تب بی دوام گاوی در word
پنج شنبه 95/3/6 2:29 صبح| | نظر

دانلود پروژه مقاله تب بی دوام گاوی در word دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود پروژه مقاله تب بی دوام گاوی در word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود پروژه مقاله تب بی دوام گاوی در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود پروژه مقاله تب بی دوام گاوی در word :
تب بی دوام گاوی
واژه شناسی : (Terminology)
در زبان و ادبیات انگلیسی واژه bovine هم اسم و هم صفت است، البته در جمله بیشتر جایگاه صفت دارد و به معانی ذیل به کار می آید :
1) صفت نسبی گاو، یعنی گاو (Pertaining to Bos)
2) گاو مانند- گاو منش- معانی مجازی آن یعنی : کندذهن و آهسته
3) به هر یک از گونه های جنس Bos از نشخوارکنندگان تهی شاخ را Bovine می گویند.
واژه ephemeral در زبان و ادبیات انگلیسی دارای چهار معنی تقریباً مرتبط با هم می باشند که عبارتند از :
1) تک روزه – یک روزه
2) موقت – کوته زمان
3) ناپایدار- گذرا- بی دوام
4) چند روزه- کوته زی
5) در حشره شناسی به معنی گونه هایی که از راسته بالداران اِفمروپترا که از چند ساعت تا چند روز بیشتر عمر نمی کنند که به این حشرات کوته زی همچنین mayfly هم گفته می شود.
پس معادلهای واژه شناسی این بیماری عبارتند از
:
تب بی دوام گاوی- تب سه روزه گاوی- بیماری سه روزه گاوی- تب گذرای گاوی- اما در این مجموعه، بیشتر از اختصار زبان انگلیسی آن یعنی BEF اس
تفاده می شود.
تعریف : (Definition)
تب بی دوام گاوی (BEF) یک بیماری ویروسی، بندپابُرد (arthropod- borne) همه گیر، غیرواگیردار (non contagious- not transmissible by contact) است که صرفاً در گاو و گاومیش بروز می کند. مشخصه بیماری بروز ناگهانی تب، افسردگی، جمود مفصلی و لنگش است. نکته بسیار جالب و منحصر به فرد در BEF این است که، شدت بالینی بیماری با بهبود سریع متعاقب علایم بالینی در اکثر حیوانات تحت تأثیر واقع شده (affected animals)، ناسازگار و متناقض است.
– سبب شناسی : (Etiology)
ویروس BEF ، یک رابدویروس آربوویروسی که از نظر تیپ گونه ای جنس افمروویروس (Ephemerovirus) است. ویروس مذکور یک ویروس RNA دار یگانه، حساس به اتر و دارای پنج ساختمان پروتئینی(G Protein) است. افمروویروس از نظر پادگنی با حداقل سه ویروس غیربیماریزا برای گاو، دارای قرابت است، که این سه ویروس عبارتند از : کیم
برلی، بیریمه و ویروس رودخانه آدلآید، و همچنین دو ویروس دیگر که در گاو بیماری شبه تب بی دوام گاوی ایجاد می کنند، که این دو ویروس کوتون کان در آفریقا و پوچونگ در مالزی است. ارتباط پادگنی ویروس BEF با سایر رابدوویروس هایی که در گاو ایجاد عفونت می نمایند دارای اهمیت می باشد، زیرا که این رابدو ویروس ها موجب افزایش پاسخ پادتنی در گاو متعاقب BEF بالینی می شوند. محافظت زودگذر بر علیه BEF می تواند ناشی از ویروس های آکابان، آینو و سایر آربوویروس ها باشد، بدین معنی که عفونت این چنین آربوویروسی می تواند دام را بر علیه BEF به صورت موقتی ایمن نماید. این پدیده در ماکرو اپیدمیولوژی بروز تب سه روزه از اهمیت خاصی می تواند برخوردار باشد.
دامنه میزبانی : (Host Range)
علایم بالینی بیماری صرفاً در گاو و گاومیش آبی (Water buffaloes) بروز می کند. اگر چه پادتن های خنثی کننده (Neutralizing antibodies) برعلیه ویروس BEF در گاومیش دماغه امید- Syncerus caffer) گاومیش بومی آفریقای جنوبی) ، گونه های گوزن و آنتلوپ آفریقایی و گوزن استرالیایی دیده شده است پادتن های BEF می تواند در حیوانات کوچک آزمایشگاهی، متعاقب تزریق وریدی و زیرجلدی هم ایجاد شوند.
گسترش جغرافیایی : (Geographic Distribution)
گسترش جغرافیایی در جهان :
تب سه روزه اولین بار در سال 1906 در آفریقای جنوبی شناخته شد، ا
گر چه قبل از این تاریخ در سال 1867 به صورت خلاصه توسط شووین فورث (Schweinfurth) توضیح داده شده بود، بصورتیکه در سال 1895 در مصر تب سه روزه اعلام شده بود. بیماری امروزه در یک کمربند پهنی در مناطق حاره، تحت حاره و معتدله وجود دارد، که در کشورهای سه قاره آسیا، آفریقا و استرالیا و همچنین بیماری شبیه به این، بعنوان تب اپی زئوتیک گاوی در ژاپن بروز می کند. کشورهایی که در دو طرف استوا در دو قاره آسیا و آفریقا قرار دارند و تب سه روزه در آنها گزارش شده است عبارتند از :
سوریه، فلسطین اشغالی، عراق، ایران، پاکستان، هند، بنگلادش، مناطق جنوبی و مرکزی چین، جنوب ژاپن، جنوب شرقی آسیا تا استرالیا این نوار کشیده می شود. تاکنون بیماری از اروپا، آمریکای شمالی و جنوبی، نیوزیلند و جزایر حوزه اقیانوس آرام گزارش نشده است.
گسترش جغرافیایی در ایران :
تا قبل از پدیده ال نینو و لانینو، تب سه روزه بصورت همه گیری های کانونی (Focal outbreaks) منحصراً در استان های فارس و ایلام گزارش می گردید. در سایر نقاط کشور بصورت موارد استثنایی و منفرد و یا اینکه در اصل هم تشخیص داده نمی شدند. اصولاً تشخیص موارد انفرادی BEF دشوار است و اولین گام در تشخیص بیماری تب سه روزه، داشتن آگاهی های
لازم همه گیری شناسی، بالینی و تشخیص افتراقی توسط کلینیسین ها می باشد (بویژه در مناطق پرخطر BEF ).
اما در سال جاری (فصل تابستان سال 81) علاوه بر استان فارس همه گیری هایی در استانهای تهران، قم، خراسان و یزد و خوزستان بروز کرده است.
انتقال : (Transmission)
بیماری تب بی دوام گاوی می تواند به صورت تجربی در گاو و صرفاً
از راه تزریق، وریدی ویروس BEF ایجاد شود. چون ویروس ارتباط نزدیک با بخش پلاکت- لکوسیت خون دارد، از این رو تزریق زیرجلدی یا داخل عضلانی در ایجاد تجربی بیماری ناموفق است. شواهد همه گیری شناسی دلالت بر این امر مهم می کنند که ویروس BEF در طبیعت تنها از طریق نیش حشرات گسترش می یابد. حشرات می توانند عفونت را در طی یک هفته بعد از خونخواری از دام های آلوده منتقل کنند. از نظر مخزن (reservoir) در بین حیوانات، تاکنون
غیر از گاو، هیچ حیوان دیگری بعنوان مخزن مشخص نشده است بیماری از طریق تماس مستقیم دام با دام، آئروسل، ترشحات بدن دام بیمار، و حتی انتقال و یا تزریق اگزودا و ترشحات دام های بیمار به دام سالم، صورت نمی پذیرد. به عبارت دیگر یک بیماری عفونی غیرواگیردار (non contagious) است و تنها راه انتقال بیماری از طریق نیش ناقلین (Vector's) است.
انتقال بیماری عمدتاً مستقل از نقل و انتقالات دامی است. BEF از طری
ق منی و تلقیح داخل رحمی هم انتقال پیدا نمی کند.گوشت نمی تواند یک منبع خطر برای انتقال بیماری باشد، زیرا ویروس در PH حدود 5 کاملاً غیرفعال می شود. این درجه اسیدیته در لاشه گاو، سریعاً پس از کشتار بوجود می آید. نکته مهم دیگر این است که ضدعفونی (جایگاه، بدن دام و ;) بهیچ وجه نقشی در کنترل انتقال بیماری ندارد.
همه گیری تب سه روزه در تابستان، در مناطق معتدله، سه قاره آفریقا، آسیا و استرالیا بروز می کنند و با شروع فصل سرد، این همه گیری ها کاملاً ناپدید می شوند. در آفریقا، چین و استرالیا بیماری تب سه روزه سریعاً در فواصل طولانی منتقل می شود اما همیشه جهت آن بصورت گریز از خط استوا است. این حرکت ماکرو اپیدمیولوژی BEF عمدتاً به جمعیت حشرات ناقل و همچنین نیرو و جهت بادهای بیش ورز (Prevailing winds) بستگی دارد، که در فاصله کوتاه مدت زمانی، به دلیل تبعات پدیده های ال نینو و لانینو، توده های حشرات ناقل فواصل مکانی طولانی را طی می کنند. (در شرق آفریقا در فاصله 24 ساعت تا 700 کیلومتر جابجایی برای ناقلین تب دره ریفت، گزارش شده است.) در شرق آفریقا بویژه کنیا همه گیری های تب سه روزه م
تعاقب باران های سیل آسا گزارش شده است.
در سالهای اخیر، علیرغم اینکه کارهای علمی و پژوهشی در سطح وسیع برروی ناقلین BEF شده است، لیکن هنوز به درستی و به شکل واضح لیست ناقلین تب سه روزه مشخص نشده است. اما احتمالاً پشه های جنس آاِدس، کولکس، آنوفلس و پشه ریز نیش زن، از خانواده سراتوپو گوینده یعنی جنس کولیکوئیدس (biting midge) بعنوان ناقل بیولوژیکی در استر
الیا مشخص شده اند. بدین سان که ویروس BEF از پشه های جنس کولیسین و آنوفلین در استرالیا و جنس کولیکوئیدس در آفریقا و استرالیا جدا شده است. نهایتاً دو دلیل عمده که مؤید این نکته است، که این بندپایان بعنوان ناقلین اصلی ویروس BEF مطرح می باشند، عبارتند از :
1) ایجاد بیماری تجربی BEF تنها از طریق تزریق وریدی خون کامل یا بخش لکوسیت خون دام آلوده صورت می پذیرد.
2) عدم وجود ویروس در ابتدای ویرمی در مایع لنفی دام بیمار
دوره کمون : (Incubation Period)
دوره کمون بیماری 4-2 روز، اگر چه ممکن است تا 10 روز هم طول بکشد. این زمان بستگی به سویه و میزان (dose) ویروس وارد شده به بدن دام دارد. تزاید ویروس به صورت اولیه در سیستم عروقی بدن دام صورت می پذیرد. تحت شرایط همه گیری BEF ، ابتلا یک یا چند مورد شاخص «Index Case(s) » در گله گاو بروز می کند و متعاقباً بعد از متوسط
یک هفته موج اصلی بیماری BEF در گله حادث می شود. اوج زمان ویرمی معمولاً 24 ساعت قبل از بروز علایم تب است.
Index Case(s) main wave of cases in a herd
موج اصلی موارد BEF در گله مورد یا موارد شاخص BEF
علایم بالینی : (Clinical Signs)
گوساله ها کمترین تأثیر بالینی را از BEF نشان می دهند، بدین سان که کمتر از 6 ماهگی هیچگونه علایم بالینی را نشان نمی دهند. گاوهای شیری، گاوهای نر با شرایط بدنی خوب و مناسب و تلیسه ها و گاوهای چاق بیشترین تأثیر را از ویروس BEF می پذیرند. در گروه سنی 6 ماهگی تا 2 سالگی بیشترین موارد ابتلا مشاهده می شود. اصولاً در اکثر موارد، بیماری تب سه روزه یک بیماری حاد است. علایم بیماری بسیار آشکار و کاملاً شدید است.
پس از اینکه مورد یا موارد شاخص بروز کرد، متعاقب آن پس از یک هفته، موج اصلی تب سه روزه در گله شایع می شود. اولین علایم بالینی تب ناگهانی C 5/41-40 ، بصورت دو مرحله ای و گاهی هم سه مرحله ای معمولاً 18-12 ساعت طول می کشد. سایر علائم مع
مولاً متعاقب چند ساعت پس از کاهش و ناپدیدشدن تب در اکثر گاوها بروز می کند. قطع اشتها و کاهش شدید شیر حادث می گردد. یبوست شدید در بعضی از دام ها و اسهال در سایر دامهای دیگر دیده می شود. افزایش میزان تنفس و ضربان قلب به همراه ترشحا
ت غلیظ و چسبنده در بینی و ترشحات سروزی آبکی از چشم، از علایم بارز BEF است.
سایر علایم عبارت است از :
ـ لرزش عضلانی و تکان دادن مستمر سر حیوان
ـ آماس و تورم در شانه ها، گردن و پشت دام
ـ علایم عضلانی در روز دوم آشکار می شود که با جمود شدید عضلات و مفاصل توأم با ضعف در عضلات اندام های حرکتی
ـ لنگش در چهار اندام حرکتی دام که نظیر لامینیت حاد، دام اندام های حرکتی را در زیربدن خود جمع کرده و بصورت متناوب وزن بدن را برروی این اندام ها جابجا می کند. (به دلیل درد در مفاصل اندام های حرکتی)
ـ حدوداً در روز سوم تب فروکش نموده و دام شروع به خوردن و نشخوارکردن می کند، اما لنگش و ضعف عمومی برای 2-3 روز دیگر ادامه می یابد.
طاعون گاوی (Rinderpest) RP یک بیماری ویروسی واگیردار است که درگاو و گاو میش اهلی وبعضی حیوانات وحشی بوجود میآید . این بیماری با تب زخمهای دهانی اسهال و نکروز غدد لنفاوی و مرگ ومیر زیاد مشخص میشود ظاهر میشود. علت شناسی(سبب شناسی)Etiologyویروس طاعون گاوی تنها ویروس دارایRNA تک رشته ای است از خانواده بارا میکسوویریده ازجنس موربیلوویروس هاست. این ویروس با ویروسهای : دیستمپر وسرخک انسان وطاعون نشخوارکنندگان کوچک و موربیلو ویروس پستانداران دریائی وابستگی
ایمنی دارند. ویروس طاعون گاوی فقط یک سروتیپ دارد ولی ویروس مزرعه ( وحشی ) آن واگیری شدید وگسترده ای دارد که بآسانی به دامهای حساس منتقل میشود. ویروس طاعون گاوی در مقابل نورآفتاب حساس است و از بین میرود بنابراین بایستی واکسن های تولیدی در شیشه های تاریک قهوه ای رنگ نگهداری شوند . این ویروس در لایه های خونی نازک بعد از دو ساعت غیر فعال میشود. در رطوبت بالا و یا خشکی سریعا” غیر فعال میشود. در مقابل حرارت
حساس است بنابراین در زمان لیوفیلیزه و حل شدن ویروس ها بایستی در شرایط خنک نگهداری شوند . درصورتیکه و-اکسن لیوفیلزه برای مدت طولانی ذخیره میشود در 20- درجه سانتیگراد بایستی نگهداری شود از شرایط مهم نگهداری واکسن است که میتوان آنرا تا چند سال نگهداری کرد . واکسن در آب خالص پتاسیل خود را سریعا” از دست میدهد برای نگهداری واکسن بایستی از سرم فیزیولوژی یا محلول 9 در هزار نمک استفاده کرد در محلولهای مولاریون سولفات متراکم پایداری ومقاومت ویروس در مقابل حرارت بیشتر میشود.
طرز انتقال طاعون گاوی در سال 1754 بعنوان یک بیماری واگیردار شناخته شد درآن زمان ترشحات محتوی جرم ویروسی را در دامهای ألوده با شکاف دادن زیر غبغب دام تزریق می کردند . برای بدست آوردن ویروس در سال 1899 یا تسویه ترشحات از جرم میکروبی از تر
شحات دامهای آلوده ویروس تهیه می کردندو به گله ها برای یکبار تزریق میشد یک یا دو روز قبل از مشاهده علائم کلینیکی پارتیکل ویروسی به مقدار زیادی از ترشحات ومدفوع خارج میشود و 8تا 9 روز بعد ار مشاهده علائم کلینیکی مقدار زیادی ویروس در این ترشحات ومواد خروجی از بدن وجود دارد. ویروس بطور مستقیم یا غیر مستقیم توسط دام آلوده یا لباس کارگران درتماس با دام آلوده ووسائل ویا ازطریق کود و آب پخش میشود . انتقال وپخش ویروس بوسیله باد و هوا به فاصله زیاد ثابت نشده ولی در فاصله کم از طریق باد وهوا نیز ویروس منتقل میشود . در آفریقا بیشتر واگیریها توسط کوچ گله های گاو آلوده در مناطقیکه بدنبال آب و علف بوده اند ایجاد میشد
ه این گله های آلوده فاصله های زیادی را درافریقا طی میکنند ( مثل گوسفند وبز عشایری در ایران ) گسترش بیماری در آفریقا از این طریق میباشد تنها سروتیپ ویروس که وجود دارد برای تهیه واکسن برای پیشگیری و نجات دامهای حساس استفاده میشود. انتقال بیماری در دامها بصورت عمودی ( Vertical) نیست . همچنین توسط بند پایان انتقال نمی یابد (Noarthropodvector) بنابراین براحتی میتوان بیماری را ریشه کن کرد و ویروس را از بین برد. (Strainfield) با سویه ویروس مزرعه دارای مدت زیادی است بطوریکه سبب واگیری وشیوع شدید در دامهای حساس میشود وموجب مرگ ومیر زیاد میگردد . سویه دیگر آن بنام (Milder Strain) تمایل به باقیماندن در ناحیه آلوده دارد وآنهم بعلت عدم شناخته شدن بیماری است که علائم ظاهری ندارد مگر باسرولوژی رل میزبان های مختلف در تداوم ویروس وبیماری در گله اهمیت دارد این میزبانها عبارتند: گاو گاو میش اهلی که حساسیت شدیدی در مقابل ویروس دارند. گوسفند و بز که تا مدتی ویروس را نگهداری میکند اما آلودگی ندارد وتنها با سرولوژی میتوان وجود ویروس را درگله مشخص کرد بعضا” علائم تحت درماتگاهی نیز دارند ولی بیماری را به سایر حیوانات منتقل نمیکنند . در هندوستان زمانیکه باساژ آلودگی به مقدار کم برای تهیه واکسن داده اند بیماری را به بوفالو اهلی منتقل میکنند. خوک و خوک پشت خمیده در تایلند وجزیره مالی بطور طبیعی به بیماری طاعون گاوی مبتلا میشوند وتلفات میدهند . خوک اروپائی نیز به بیماری مبتلا میشود وبراثر خوردن گوشت وفرآورده های خام ، خوک وسایر دامها آلوده میشوند و بیماری را ار این طریق به گله های گاو منتقل میکنند اغلب حیوانات وحشی واهلی زوج سم به بیماری مبتلا میشوند .
پخش جغرافیائی بیماری ویروس طاعون گاوی در حال حاضر در هندوستان خاور نزدیک صحرای آفریقا وآنگولا حضوردارد . دامهای حساس شدید در آفریقا بوفالو گوزن وحشی . زرافه . گاوکوهان دار بزکوهی وگاو کوهی . دامهای با حساسیت کمتر : کرگدن وآهو. دامهای وحشی انگولا بوسیله گله گاوها آلوده میشوند و همین دامهای وحشی آلوده سبب آلودکی گاو های دیگرمیشوند بنابراین در صورت عدم وجود طاعون گاوی در گاوها باعث میشود بیماری در طبیعت از بین برود.
دوره کمون دوره کمون بیماری بستگی به سویه (Strain) ویروس مقدار ویروس ، راه ورود ویروس و نحوه درمعرض قرار گرفتن دام در مقابل بیماری متفاوت است از سه تا 15 روز ولی معمولا” 4 تا 5 روز است.
علائم کلینیکی بروز علائم کلینیکی نیز بستگی به Strain ویروس Field یا Milder
وپایداری دام وحالات فیزیولوژیک در مقابل آلودگی دارو بصور ت های فوق حاد . حاد وملایم (Mild) ظاهر میشود . فرم فوق حاد : این فرم در دامهای جوان حساس دیده میشود که فقط با تب 41-40 درجه دیده میشود وبعد از 2 تا 3 روز منجر به مرگ میشود . بعضا” تجمع موکوس در اعضاء دیده میشود. فرم حاد: فرم کلاسیک بیماری است و به این شرح پیشرفت میکند ابتدا ترشحات بینی وچشم همراه با مقدار کمی ویروس قبل از تب دارد .سپس تب F106-104 یا 1/41-40 درجه سانتیکراد.
بینی وچشم ترشحات موکوسی میشود در این حالت لوکوپنی . بی اشتهائی ، بی حالی وپوزه خشک است . 92 و 93: FIG بعدا” تب کاهش می یابد ومیزان ویروس خون وترشحات کاهش می یابد اسهال آبکی یا خونی یا هردو حالت و FIG دهیدراسیون وخشکی پوست لاغری و از پا افتادن دام ودر نهایت مرگ بعد از 6 تا 12 روز.
جراحات جراحات زبان: دردام بیمار متفاوت است بعضی بطور مجزا وبعضی بخوبی با جراحات دیگر جمع شده است . جراحات زبانی با کانونهای خاکستری کوچک شروع میشود سپس بهم دیگر میپیوندند .اپتیلیوم نکروتیک وخاکستری سپس زخم مشاهده میشود وقرمز رنگ و خراشیده میشود. دهان: جراحات برروی لثه ها لب ها وقسمت های نرم و سخت گام . گو
نه وپایه زبان بوجود میاید . جراحات اولیه نکروتیک وخاکستری باندازه سرسنجاق
است سپس یهم میپیوندند وقرمز رنگ وخراشیده وتکه تکه میشوند . مری : دارای نکروزهای قهوه ای و یا لکه های خراشیده. نگاری : شکمبه و هزارلا دارای جراحات کم. شیردان : ادم دار وگرفتگی دارد. روده کوچک: بخصوص در قسمتهای انتهائی ژژنوم جراحات نکروزی بخصوص در پلاکهای پایر و غددلنفاوی ناحیه ایلیاک نکرونیک . مواد داخل روده بهم چسبیده وموکوس دار اپینلیوم این نواحی نکروتیک است . راست روده : قولون دارای دیواره ادمی ودارای خون ولخته های
خونی همراه با موکوس است جراحات دراین ناحیه شدید است . دیواره ها متورم همراه با جراحات ومجتمع موکوس وجراحات برجسته ای در سکوم بهم متصل شده ودارای مرزهائی ازلبه موکوس و راه راه که دراصطلاح به هاشور ببری با پوست ببری یا خطوط گورخری Zebraline نامیده میشود. FIG کبد: ممکن است دارای نقطه های خونریزی همراه با لخته های خون درکیسه ص
فرا باشد.FIG99 ریه : ممکن است آمفبزمی متراکم ودارای نواحی پنومونی باشد.
تشخیص تشخیص نوع طاعون گاوی FIELD در همه سنین ممکن است مشاهد
ه شود زمانیکه شکل حاد بیماری همراه با تب وعلائم کلینیکی وجراحات همراه با شد آسان است در ایتصورت بایستی کلیه دامها و همه سنها را بازرسی ومعاینه کرد. وآنرا از بیماری BVD.MD که معمولا” در سن 4 تا 24 ماه اتفاق می افتد تفکیک کرد .
نمونه های آزمایشگاهی زمانیکه تب از بین میرود و یا اسهال متوقف میشود میزان ویروس درترشحات وخون ومدفوع کاهش می یابد برای دنبال کردن ویروسی بایستی زمانیکه تب بالاست از دام زنده نمونه جمع آوری کرد در اینجا میتوان خون هپ
اریته در کنار یخ برای جداسازی ویروس تهیه کرد. ازبافتهای نکروتیک وجراحات وسواپ تهیه شده از ترشحات وغدد لنفاوی سطحی نیزمیتوان ویروس جدا کرد( برای تهیه غدد لنفاوی میتوان بیوپسی یا آسپیره کرد.) این نمو نه ها بایستی در کنار یخ ارسال شود

دانلود پروژه مقاله ناکامی مدیریت دانش در سازمانها در word
پنج شنبه 95/3/6 2:29 صبح| | نظر

دانلود پروژه مقاله ناکامی مدیریت دانش در سازمانها در word دارای 4 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود پروژه مقاله ناکامی مدیریت دانش در سازمانها در word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود پروژه مقاله ناکامی مدیریت دانش در سازمانها در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود پروژه مقاله ناکامی مدیریت دانش در سازمانها در word :
ناکامی مدیریت دانش در سازمانها
پیمان اخوان
مصطفی جعفری
چکیده
مقوله دانش و مدیریت دانش رفتهرفته جای خود را در سازمانها باز میکند. امروزه مدیران سازمانها میدانند ماشینآلات، تجهیزات و ساختمان را نمیتوان اصلیترین دارایی یک سازمان به حساب آورد. آنچه به عنوان دارایی مهم هر سازمان به شمار میرود، دانش سازمانی است و مدیریت صحیح برآن باعث کسب مزیت رقابتی برای سازمان و درنهایت پیروز شدن بر رقبا خواهد شد.
مطالب بسیاری در این باره در ژورنالها، کتابها و مجلات مختلف نگاشته شده است ولی آنچه نویسندگان این مقاله را برآن داشت تا به این موضوع (ناکامی مدیریت دانش) بپردازند، خلاء موجود درباره علل ناکامی بعضی شرکتها در این رابطه بود. دانش مهم است و مدیریت دانش از آن مهمتر، هر دو مقولهای لازم و جذابند ولی آیا همواره تلاشهای سازمان جهت مدیریت دانش، با موفقیت همراه است؟ در صورت ناکامی مدیریت دانش در سازمان، ریشه آن را در چه مواردی باید جست و براستی علل اصلی عدم موفقیت سیستم مدیریت دانش در سازمان چیست؟ این مقاله ضمن مطالعه موردی یک شرکت اروپایی به دنبال پاسخی برای پرسشهاست.
مقدمه
امروزه بسیاری از سازمانها دریافتهاند برای کسب موفقیت در دنیای پرچالش رقابتی، به نگرشی یکپارچه و سیستماتیک به دانش درون سازمان خود نیاز دارند. به همین دلیل طی سالهای اخیر، تحقیقات خود را حول محورهایی از قبیل مدیریت بر جریان کسب، حفظ و استفاده از دانش متمرکز کردهاند[1].
بیدلیل نیست که یکی از مدیران ارشد شرکت “هیولت پاکارد” میگوید: “اگر هیولت پاکارد میدانست که چه چیزهایی را میداند، سود دهیاش سه برابر میشد” [2].
درک نقش واقعی دانش در سازمانها ممکن است به یافتن پاسخی برای این پرسش که “چرا برخی سازمانها همواره موفق هستند؟” کمک کند. به مرور زمان انسانها،فناوری، محصولات و خدمات دگرگون میشوند. پس واقعاً چه باقی میماند؟ چه عاملی زمینه ساز تداومی میشود که امکان بقایی پرنشاط را در دنیای پرچالش امروزی به وجود میآورد؟ مطالعاتی که در مورد دانش سازمانی انجام میشود علت پایداری و کامیابی سازمانهای موفق را به خوبی آشکار میسازد.
تام استوارت در سال 1994 طی مقالهای در مجله فورچون، این مسئله را به شرکتها یادآوری کرد که به آنچه میدانند (سرمایه فکری) بیش از آنچه دارند (سرمایه مادی) اهمیت دهند [3]. پس از وی، پیتر دراکر دانش را به عنوان پایههای رقابت در جامعه فراصنعتی معرفی کرد.
استنفورد رومر، دانش را تنها منبع بیپایانی نامید که با استفاده بیشتر، حجم آن بیشتر میشود. شرکتهایی نظیر داوکمیکال و اسکاندیا و مشاوران آی.بی.ام، «مدیران ارشد دانش» و «مدیران سرمایه های علمی» را به استخدام در آوردهاند تا بر سرمایه دانش شرکتها نظارت و مدیریت کنند[4].
دانش را میتوان آمیختهای از تجربیات، ارزشها، اطلاعات موجود و نگرشهای کارشناسی سیستماتیک دانست که چهارچوبی برای ارزشیابی و بهرهگیری از تجربیات و اطلاعات جدید ارائه میکند. دانش، در ذهن افراد شکل میگیرد و در همان اذهان، در مدارک و ذخایر دانش، در رویههای کاری، فرایندهای سازمانی و اعمال و هنجارها مجسم میشود.
مدیران شرکتهای بزرگ از بعضی دوبارهکاریها و گرفتاریهای استفاده از راههای تکراری برای مشکلات تکراری که نیاز به راه حلی جدید دارند و به دلیل عدم وجود سیستم مدیریت یکپارچه دانش در شرکت بروز میکنند، آگاهند و به همین علت به دنبال ایجاد سیستم برای مدیریت دانش سازمان خود هستند. شرکتهای بسیاری در این مسیر موفق شدهاند و به پیشتازی خود ادامه میدهند ولی سازمانهایی نیز علیرغم صرف وقت و هزینه بسیار، ناکام ماندهاند. علل عدم موفقیت سیستمهای مدیریت دانش در این سازمانها چیست؟
معرفی شرکت کالیبرو
شرکت”کالیبرو” یک کمپانی بزرگ اروپایی دارویی با آزمایشگاههای بزرگ و مجهز در سوئیس است که شرکتهای تابعه بسیاری نیز در سطح دنیا دارد. کالیبرو پروژه سیستم مدیریت دانش خود را با عنوان «بلنبلو» معرفی کرد. پروژه «بلن بلو» فراهم سازی یک محیط تحقیقاتی برای توسعه داروهای جدید بود. برنامه این شرکت ایجاد “فروشگاه دانش” و “اتاقهای الکترونیک” برای محقق ساختن هدف مورد نظرخواهد بود. چنین پیشبینی میشد که پروژه «بلن بلو» باعث افزایش اشتراک دانش و در نهایت توسعه سریعتر محصولات دارویی بین 1000 نفر از کارکنان شرکت شود.
جرقه اولیه این ایده (پیادهسازی سیستم مدیریت دانش) در کنفرانسی ایجاد گردید که در سال 1997 برگزار شد. در آن کنفرانس، «پاسکال دلاکارت»، مدیر یکی از آزمایشگاههای بزرگ تحقیقاتی و «سندی مکدونالد» یکی از کارکنان جدید یک شرکت حقوقی ارتباطات با یکدیگر درباره استراتژی مدیریت دانش به گفت گو پرداختند. سندی در آن شرکت حقوقی درگیر اموری از قبیل توسعه شبکههای داخلی اینترانت به عنوان بخشی از سیستم مدیریت دانش آن شرکت بود.
دلاکارت نیز به تازگی کتاب مدیریت دانش داونپورت و پروساک را مطالعه و بسیار راغب بود که چنین سیستمی را در کالیبرو و بهواسطه حجم زیاد دانش موجود در سازمان و عدم وجود نظامی جهت مدیریت آن راهاندازی کند.
«سندی مک دونالد» به عنوان یک نیروی تازهکار، جوان و جویای نام، پاسکال را متقاعد کرد که راهاندازی یک سیستم مدیریت دانش در کالیبرو با توجه به بستر و زیر ساخت آن شرکت، گام بزرگی در توسعه شرکت خواهد بود.
سرانجام پاسکال با اجرای یک نمونه سیستم مدیریت دانش موافقت کرد. سندی یکی از کارکنان پاسکال با نام کارل شوارتز و همچنین یکی از دوستان تازه فارغالتحصیل خود با نام «پل نورث» که او هم در راهاندازی شبکههای داخلی فعالیت داشت ولی رشتهاصلیاش بازاریابی بود را به عنوان همکار خود در تیم مدیریت دانش انتخاب کرد. آنها نام این پروژه را «بلن بلو» گذاشته و کار خود را با مطالعات روی KM و همچنین شرکت در دورههای آموزشی آغاز کردند.
سندی مطمئن بود که اجرای این نمونه چندان بطول نخواهد انجامید و روی همین اصل زمانی خاصی را جهت تحقق آن فیکس و مشخص نکرد. همچنین بودجه جداگانهای نیز به این امر تخصیص پیدا نکرد و پروژه با توجه به درآمد حاصل از آزمایشگاه پاسکال به کار خود ادامه میداد. از آنجایی که اعضای تیم پروژه «بلن بلو» سابقه فعالیت زیادی در شرکت نداشتند، از یک چارت سازمانی برای تشخیص نحوه ارتباطات و تعاملات در شرکت استفاده کردند.
به علت محدودیتهای بودجه و هزینهها، آنها فقط قادر به ملاقاتهای حضوری با افراد در ژنو بودند (توجه داشته باشید که شرکت کالیبرو یک شرکت چند ملیتی با گستره فعالیت در چند کشور مختلف است). برای تشویق دیگر کارکنان کمپانی در مکانهای مختلف، برای شرکت در طرح «فروشگاه دانش» و «اتاقهای الکترونیک»، یک سیستم اینترانت طراحی و توسعه داده شد. هنگامی که با کارکنان رودرو گفت گو میشد، آنها خود را بسیار مایل نشان داده و از اجرای چنین سیستمی ابراز خشنودی میکردند ولی در هنگام اجرا از همکاری سرباز میزدند. اکثر آنان عدم وقت کافی و همچنین فشار ناشی از اولویتهای کاری را از دلایل عدم همکاری خود ذکر میکردند. بعضی از آنان نیز به جهت احتمال برخی تغییرات در فعالیت کاری خود، در مقابل آن مقاومت میکردند. همچنین کارکنان نمیفهمیدند که چرا مدیریت ارشد، خود بهوضوح پروژه را اعلام و درباره آن اطلاع رسانی نمیکند.
با وجود این تیم پروژه «بلن بلو» به فعالیت خود ادامه داده و شروع به تهیه برخی نرمافزارها در جهت پیاده سازی KM کرد. این کار هزینه زیادی را برای شرکت در برداشت چرا که محصولات نرمافزاری خارج شرکت با الزامات و سیستم های داخلی منطبق نبود.به تدریج «سندی» دریافت که تخصص و مهارت لازم در زمینه مقوله مدیریت دانش را ندارد و در بسیاری موارد به اصطلاح کم میآورد.
پروژه بیش از آنچه انتظار میرفت به طول انجامید. ذخیره دانش موجود در سازمان به واسطه عدم همکاری خوب کارکنان و همچنین عدم آشنایی تیم با دانش ارائه شده و مکان ذخیره آنها به خوبی پیش نمیرفت.
تیم پروژه «بلن بلو» اندک اندک دریافت که پروژه بسیار بزرگتر از آن چیزی بود که آنها فکر می کردند و جهت اجرای سیستم مدیریت دانش به حمایت بیشتری نیاز است. 9 ماه پس از اولین فعالیتها، اندک اندک کارکنان جهت ذخیره دانش در پایگاههای معرفی شده تمایل نشان دادند ولی هنوز بیشتر آنان راغب به کار با سیستم های قدیمی بودند. بنابراین، ایده اتاقهای الکترونیک نیز با شکست مواجه شد.
چندی نگذشت که کارل (کارمند شرکت که به عضویت تیم درآمده بود) اعلام کرد که میخواهد به کار اولیه خود برگردد. پاسکال، مدیر شرکت نیز با گماردن شخص دیگری به جای او در تیم پروژه «بلن بلو»موافقت نکرد.
بنابراین، «سندی» و «پل» تنها ماندند، پل نیز به دانشگاه برگشت در حالی که پروژه نمونه هنوز به صورت کامل عملیاتی نشده بود. «سندی» نیز بیانگیزه شده بود و عدم وجود تخصص و مهارت و همچنین گذشت زمان، باعث شد که او نیز پروژه را ترک گوید و بدین صورت پروژه مدیریت دانش شرکت کالیبرو با شکست مواجه شد.
شکست پروژه مدیریت دانش
ایده اولیه پیادهسازی سیستم مدیریت دانش در شرکت کالیبرو به واسطه حضور مدیر شرکت در یک کنفرانس و صرفاً مطالعه یک کتاب بود. پس از آن نیز علیرغم تصمیم مدیر شرکت به پیادهسازی سیستم، خود وی مطالعه عمیقتر و درک بیشتری نسبت به موضوع پیدا نکرد و همین امر موجب شد که در مقاطع مختلف کاری و عدم آشنایی کامل مدیر شرکت با سیستم مدیریت دانش، وی حمایت لازم را از پروژه بهعمل نیاورد و عملاً پروژه در زمانهایی که حمایت مستقیم مدیریت ارشد را نیاز داشت، بدون حامی باقی بماند. بنابراین، عدم تعهد و حمایت مدیریت ارشد و همچنین عدم آشنایی وی با ابعاد پروژه سهم بزرگی در شکست پروژه سیستم مدیریت دانش شرکت کالیبرو داشت.
از دیگر عوامل شکست پروژه میتوان به انتخاب نادرست فردی تازهکار و کمتجربه جهت رهبری تیم مدیریت دانش شرکت کالیبرو اشاره کرد. مدیریت شرکت با انتخاب سندی مک دونالد به عنوان مدیر پروژه پیادهسازی سیستم مدیریت دانش در سازمان، اشتباه بزرگی را مرتکب شد زیرا سندی علی رغم علاقه و تمایل زیاد به انجام کار، فاقد تخصص، تجربه و مهارت لازم درباره مدیریت دانش بود و همین کمبود باعث شد تا وی در مقاطع زمانی مختلف بهدلیل عدم توانایی نتواند پروژه را کنترل و مدیریت کرده و از بحرانها عبور کند.
متاسفانه افرادی که به عنوان اعضای تیم مدیریت دانش انتخاب شدند نیز فاقد صلاحیت لازم بودند. آنها نیز افرادی ناآگاه و کم تجربه درباره ابعاد مدیریت دانش بودند. نکتهای که نبایستی از آن غافل شد، تعداد افراد درگیر و همچنین تعداد افرادی است که از خود سازمان جهت این کار انتخاب شدند. کل تیم مدیریت دانش سه نفر و از این سه نفر فقط یک نفر از اعضای تیم از خود شرکت کالیبرو انتخاب شدند که این یک نفر هم ردهبالای مسئولیتی در شرکت نداشت. همین امر سبب شد که تیم انتخابی، شناخت درستی از سازمان و ارتباطات داخلی آن نداشته باشد و در بسیاری مواقع در هنگام اجرای پروژه به بنبست برسد. همچنین عدم وجود فردی که اختیار و مسئولیت اجرایی بالا در شرکت داشته باشد نیز باعث شد که تیم مدیریت دانش از قدرت مانور کافی در سازمان برخوردار نباشد.
برنامهریزی غلط و پیشبینی نادرست ابعاد پروژه از دیگر عوامل شکست پروژه به شمار میرود. سندی فکر نمی کرد که زمان پروژه اینقدر طول بکشد و با افزایش مدت زمان پروژه، عملاً کنترل پروژه از دست او بیرون آمد. با توجه به اینکه پیادهسازی سیستم مدیریت دانش در سازمانها هزینهبرخواهد بود، لازم است که بودجه جداگانه و مناسب به این امر تخصیص یابد. در شرکت کالیبرو این امر محقق نشد و پروژه با بودجه جاری آزمایشگاه شروع و ادامه یافت. همین امر موجب شد تا پروژه در تنگنای مالی قرار گیرد. زیرا بودجه مستقلی به آن تخصیص نیافته بود.
عدم همکاری کارکنان با تیم مدیریت دانش میتواند از دیگر عوامل شکست پروژه به شمار رود. علت عدم همکاری کارکنان را میتوان در مواردی از قبیل عدم بسترسازی مناسب، عدم مشاهده حمایت صریح مدیریت، فرهنگسازمانی و در نهایت مقاومت در برابر تغییر دانست.
کارکنان هنگامی که دیدند مدیریت ارشد به صورت مستقیم از پروژه حمایت نمیکند و اولویت چندانی برای آن قایل نیست، آنها نیز همکاری نکردند.
فرهنگ سازمانی نقش موثری را در موفقیت پروژههای مدیریت دانش در سازمان ایفا میکند و در شرکت کالیبرو جهت این امر، فرهنگسازی مناسب صورت نگرفته بود. همچنین کارکنان با توجه به نگرانیهای ناشی از تغییرات احتمالی به هنگام پیادهسازی سیستم مدیریت دانش، در مقابل تغییرات مقاومت میکردند و هیچ تمهیدی از جانب مدیریت ارشد و مدیر پروژه برای غلبه بر عامل مقاومت در برابر تغییر انجام نشد. که همین امر یکی دیگر از عوامل شکست پروژه پیادهسازی سیستم مدیریت دانش در شرکت کالیبرو به شمار میرود.
عدم مطالعه کامل سیستم های موجود در سازمان نیز باعث شد هنگام اجرای سیستمهای جدید جهت ایجاد پایگاههای ذخیره دانش، تیم مدیریت دانش به مشکلات عدم تطابق بین سیستم های جاری و سیستم های جدید برخورد کند. برای رفع مشکلات مذکور لازم بود زمان و هزینه زیادی صرف شود. این عامل نیز در شکست پروژه مدیریت دانش نقش عمدهای داشت. عوامل عمده شکست پروژه مدیریت دانش در شرکت کالیبرو بهطور خلاصه عبارتند از:
1- آشنا نبودن مدیریت ارشد با ابعاد مدیریت دانش و الزامات پیاده سازی آن در سازمان؛
2- انتصاب یک فرد تازه کار، کم تجربه و فاقد تخصص در زمینه مدیریت دانش جهت رهبری تیم؛
3- انتخاب نادرست افراد تیم مدیریت دانش؛
4- برنامه ریزی نادرست و پیش بینی نامناسب، جهت اجرای پروژه؛
5- عدم تخصیص بودجه جداگانه جهت پروژه مدیریت دانش؛
6- عدم نهادینه شدن فرهنگ سازمانی جهت پذیرش سیستم مدیریت دانش؛
7- عدم تعهد و حمایت مدیریت ارشد از پروژه؛
8- مقاومت سازمانی در برابر تغییر؛
9- عدم آشنایی و ناتوانی تیم مدیریت دانش در شناخت درست سازمان و ارتباطات سازمانی؛
10- بررسی ناقص سیستم های موجود وعدم تطابق سیستم های جدید با سیستمهای جاری.
نتیجه گیری
امروزه بهخوبی مدیران به اهمیت دانش و مدیریت دانش در سازمانها واقف شدهاند و بسیاری از آنان بدنبال پیادهسازی سیستم مدیریت دانش در سازمان خود هستند.درعین حال آنان نگران این هستند که نتوانند سیستم مذکور را در سازمان خود پیاده کرده و در نتیجه مدیریت دانش در سازمان آنها با شکست مواجه شود. در این مقاله ضمن بررسی اجمالی مدیریت دانش، عوامل شکست پروژه مدیریت دانش شرکت دارویی کالیبرو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. با بررسی نتایج مشخص گردید که عدم حمایت و تعهد مدیریت ارشد، چیدمان نادرست و انتخاب نامناس
ب اعضای تیم مدیریت دانش، برنامهریزی نادرست و پیشبینی نامناسب جهت اجرای پروژه، ع
دم تخصیص بودجه جداگانه جهت پروژه مدیریت دانش، فرهنگ سازمانی، عدم همکاری کارکنان و
مقاومت سازمانی در برابر تغییر از عوامل عمده شکست پروژههای مدیریت دانش به شمار میروند.

دانلود پروژه مقاله پایان نامه جوسازمانی در word
پنج شنبه 95/3/6 2:29 صبح| | نظر

دانلود پروژه مقاله پایان نامه جوسازمانی در word دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود پروژه مقاله پایان نامه جوسازمانی در word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود پروژه مقاله پایان نامه جوسازمانی در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود پروژه مقاله پایان نامه جوسازمانی در word :
پایان نامه جوسازمانی
مقدمه
استادان ومدیران بخصوص آنهایی که سابقه کاری زیادی دارند، غالباً بااین تجربه آشنا هستند که درانتقال ازیک دانشکده به دانشکده دیگر احساس کرده اند به محیط تازه ای که با محیط قبلی متفاوت است قدم می گذارند. آنچه که موجب چنین احساسی می شود جو سازمانی است.
جو سازمانی چیز معمولی نیست،. بنابراین، به استناد چه شواهدی می توان از جو دانشگاه ها وتفاوت آنها سخن گفت؟
مشاهده رفتارکارکنان دانشگاه شواهدی بدست می دهند مثلاً دربرخی سازمان ها، کارکنان، آسوده خاطرند، با یکدیگر روابط متقابل صمیمانه ای دارند. شایسته وبا صلاحیت به نظر می رسند به گونه ای اعتماد واطمینان ناظر رابه خود جلب می کنند اما درب
رخی سازمان ها که تنش وکشمکش حکم فرماست این عامل درچهره کارکنان، رفتار وگفتار آنان، درروابط ایشان بایکدیگر به وضوح دیده می شود وبعضی سازمان ها پرح
نب وجوش وکارآمد هستند. برخی دیگر بی قید وبی تفاوت، برخی بسیار انسانی عمل می کنند برخی سرد وسخت گیرند این تفاوت ها که محیط روانی واجتماعی سازمان ها را مشخص می کنند، به جوسازمانی دانشگاه هم مربوط می شوند.دراین تحقیق سعی
خواهد شد پژوهش درراستای شناخت ومقایسه جو سازمانی دانشکده ادبیات وعلوم انسانی ودانشکده علوم دانشگاه بیرجند براساس نظریه ‹‹ آندرو هالپین ›› و ‹‹ دان کرافت›› صورت گیرد ووخرده مقیاس های موجود درجو سازمانی تعیین گردد.
( علاقه مند – علی، فصل نامه مدیریت آموزش وپرورش، شماره مسلسل 20)
بیان مسأله
‹‹ نیازیعنی، فاصله میان آنچه هست وآنچه باید باشد. یک مسأله، یک نیاز انتخاب شده است که برای کاهش یا رفع آن باید اقدام شود.››
( راجرز کاخمن، جوی، هرمن، ترجه فریده مشایخ وعباس بازرگان 1374 ص 146)
با توجه به تعریف فوق مسلماً شناسایی فاصله بین وضع موجود، و وضع
مطلوب از نظر جو سازمانی حاکم بردانشکده های مورد مطالعه جهت بهسازی مدیریت دراستفاده بهینه از منابع موجود سازمانی، نیازی است که مدیران ودست اندرکاران تعلیم وتربیت جهت رفع آن باید اقدامات لازم را مبذول دارند. اما قبل ازهرگونه اقدام، مدیران وبرنام
ه ریزان باید جو سازمانی موجود دانشده ها را شناسایی کرده وسپس ملاک هایی برای آن تبیین نمایند.
مسلماً یافته های تحقیق پیشنهادی با هدف شناخت ومقایسه جو سازمانی دانشکده های مورد مطالعه با جو سازمان پیشنهادی هالپین وکرافت زمینه ای خواهد بود تا مدیران دریابند جو سازمانی دانشکده های تحت تصدی آنها طبق نتایج تحقیق پیشنهادی هالپین وکرافت درچه وضعیتی قرار دارد، تا با به کارگیری پیشنهادهای تحقیق مذکور درمساعد سازی جو موجود دربه نتیجه رساندن برنامه ها اقدام لازم را مبذول دارند.
اهمیت تحقیق
دانشگاه ها به عنوان قلب نظام تعلیم وتربیت هرکشور نقش مهمی دربهبود وتوسعه نظام تعلیم وتربیت بر عهده دارند چرا که فارغ التحصیلان دانشگاه ها به عنوان برومندهای نظام آموزش عالی می توانند پست های کلیدی کشور وحساس را به عنوان مدیران، طراحان، برنامه ریزان، مهندسان و; درکشور برعهده گیرند.
مسلماً جو سازمانی مطلوب به عنوان یک متغیر مهم واساسی می تواند نقش تعیین کننده ای درکیفیت واثر بخشی بروندادهای نظام آموزش عالی داشته باشند
از طرف دیگر از آنجاییکه جو دانشگاه ها تأثیر عمده ای دررفتار سازمانی کارکنان واستادان دارد مدیران می توانند تأثیر مهم ومثبتی درتوسعه جو سازمانی دانشگاه ها ومراکز آموزش عالی داشته باشند. لذا توضیح وتحلیل جو سازمان های آموزش حائز اهمیت
است این تحقیق به لحاط اینکه چهارچوبی تعریف شده ازجو سازمانی برای پژوهشگران ودانشجویان ( علی الخصوص استادان ودانشجویان دانشکده های ادبیات وعلوم دانشگاه بیرجند فراهم کنند) حائز اهمیت است.
اهداف تحقیق
1- شناخت کیفیت ومیزان خرده آزمون های جو سازمانی در دانشکدهای ادبیات وعلوم دانشگاه بیرجند براساس نظریه ‹‹ آندروهالپین ودان کرافت›› .
2- مقایسه نتایج هرکدام از خرده آزمون های جو سازمانی دانشکده های مذکور با یکدیگر .
3- درنهایت شناخت جو حاکم به هردانشکده.
فرضیه های پژوهشی
1- به نظر می رسد که بین بالابودن روحیه سازما
نی دردانشکده ادبیات نسبت به دانشکده علوم رابطه معنا داری وجود دارد.
2- به نظر می رسد که بین بالابودن صمیمیت سازمانی دردانشکده ادبیات نسبت به دانشکده علوم رابطه معنا داری وجود دارد.
3- به نظر می رسد که بین پایین تربودن بازدارندگ
ی سازمانی دردانشکده ادبیات نسبت به دانشکده علوم رابطه معنا داری وجود دارد.
4- به نظر می رسد که بین بالابودن روحیه سازمانی دردانشکده ادبیات نسبت به دانشکده علوم رابطه معنا داری وجود دارد.
5- به نظر می رسد که بین بالابودن مراعات سازمانی دردانشکده ادبیات نسبت به دانشکده علوم رابطه معنا داری وجود دارد.
6- به نظر می رسد که بین بالابودن نفوذ سازمانی دردانشکده ادبیات نسبت به دانشکده علوم رابطه معنا داری وجود دارد.
7- به نظر می رسد که بین پایین تر بودن تولید سازمانی دردانشکده ادبیات نسبت به دانشکده علوم رابطه معنا داری وجود دارد.
8- به نظر می رسد که بین پایین تر بودن فاصله گیری سازمانی دردانشکده ادبیات نسبت به دانشکده علوم رابطه معنا داری وجود دارد.
تعاریف عملیاتی
جو سازمانی: در این تحقیق جو سازمانی دو دانشکده ادبیات و علم بر اساس پرسش نامه توصیف جو سازمانی اصلاح شده برای آموزش عالی مشتمل بر هشت خرده آزمون (روحیه، صمیمت، بازدارندگی، عدم تعهد شغلی، مراعات، نفوذ، تأکید بر تولید، فاصله گیری) 40 گویه ای است اندازه گیری می شود.
جو باز : وضعیتی که رد آن میانگین مجموع درصد نمرات خرده آزمونهای روحیه، نفوذ و مراعات بالا از حد توسط (%50) و میانگین درصد نمرات خرده آزمونهای بازدارندگی عموم تعهد شغلی، تأکید بر تولید و فاصله گیری پایین تر از حد متوسط (%50)
باشد و صمیمت متوسط (%50) باشد.
جو بسته: وضعیتی که در آن میانگین مجموع درصد نمرات خرده آزمون های روحیه، نفوذ و مراعات و پایین تر از حد متوسط (%50) درصد باشد و میانگین مجموع درصد نمرات خرده آزمونهای بازدارندگی، عدم تعهد شغلی، تأکید بر تولید و فاصله گیری بالاتر از حد متوسط (%50) باشد. وضعیت متوسط (%50) باشد.
روحیه (نشاط): این بعد به روحیه ای اشاره می ک
ند که در نتیجه احساس وظیفه و ارضای نیازهای اجتماعی رشد می کند وضعیتی که در آن استادان از لحاظ ارضای نیازهای اجتماعی، احساس رضایت و خشونت کرده در عین حال از لحاظ انجام وظیفه و موفقیت در آن لذت می برند.
صمیمت: اشاره به وضعیتی می کندکه استادان ازروابط اجتماعی دوستانه بایکدیگر لذت می برند.
بازدارندگی: به وضعیتی اشاره می کند که در آن استادان به مقررات و کاغذ بازی و امور اداری به عنوان مانع سرکارشان می نگرند.
عدم تعهد شغلی: به وضعیتی که استادان بدون تعهد عملی به وظایف خود، مسئول نشان می دهند، از این رو انجام وظیفه از سوی آنان بیشتر به منظور رفع تکلیف است نه از روی تعهد.
مراعات یا ملاحظه گری: این بعد اشاره به رفتار دوستانه و گرم مسئولین دانشکده دارد، مسئولین دانشکده به استادان به عنوان افرادی دارای شخصیت احترام می گذارند و سعی می کنند یار و مددکار آنها باشند.
نفوذ (اعتماد به رفتار پویای مسئولین): مسئولین دانشکده از طریق نمونه قرار دادن خود در صدد به حرکت درآوردن سازمان هستند به عبارت دیگر اشاره به رفتار پویا و پر تلاش مسئولین دانشکده برای رهبری گروه و ایجاد انگیزه در افراد از طریق تعهد در آنها نمونه قرار دادن خود برای به حرکت درآوردن سازمان.
فاصله گیری: به رفتار رسمی و غیر رسمی مسئولین دانشکده اشاره می کند. مسئولین کتابی عمل کرده از کارکنان خود فاصله می گیرند. مقرراتی و هنجارگرا و به بعد ساختاری تأکید می ورزند. (فاصله گیری فیزیکی و عاطفی از
گروه)
تأکید مسئولین بر تولید یا وظیفه: به سرپرستی نزدیک مسئولین اطلاق می گردد. مسئولین دستورات زیادی صادر می کنند نسبت به بازخورد هیئت علمی دانشکده حساس نیستند.
(هالبین و کرافت، با استفاده از علاقه بند 1375، عباس زاده 1371، پایان نامه کارشناسی ارشد فهیم منش78)

غیرآرشیویها
-
مقاله بررسی عوامل موثر بر روی کارایی کلکتورهای خورشیدی مشبک تحت
مقاله تغییرات شاخصهای تنسنجی و لیپیدهای سرم بر حسب نمایهی تودهی
مقاله رایگان مختصری از فعالیت صندوق ضمانت صادرات تحت word
مقاله میراکردن نواسانات بین ناحیه ای با استفاده از سیگنال محلی د
مقاله Classification of damage modes in composites by using prin
مقاله استفاده از رویکرد تلفیقی تحلیل سلسله مراتبی و تاپسیس در مک
[عناوین آرشیوشده]